Sugestii pentru dieta de... ingrasare

Publicat pe 29.04.2011 la 16:26 Actualizat pe 29.04.2011 la 16:32

E drept, majoritate avem probleme cu kilogramele in plus. Exista insa si persoane care, din diverse motive, ar vrea sa se ingrase. Iata cateva sugestii in acest sens.

In absenta unei boli, a castiga cateva kilograme in plus este, in principiu, simplu - trebuie sa cresti aportul energetic, respectand insa practici alimentare adecvate, adica echilibru, diversitate si moderatie. Aceasta din urma nu se refera in acest caz la cantitate, ci mai degraba la nutrienti.


Este inutil sa adaugam ca nu trebuie sa se exagereze cu grasimile. De asemenea, nu trebuie sa se incetezi orice activitate fizica sub pretextul ca vrei sa te ingrasi. Pentru aceasta, este important sa ai pofta de mancare, sa-ti redescoperi placerea de a manca si, nu in ultimul rand, sa-ti schimbi obiceiurile alimentare.

Mai multe mese pe zi


Fata de cele trei mese zilnice, adauga gustari consistente dimineata, dupa-amiaza si cu doua ore inainte de culcare. Opteaza pentru alimente bogate in calorii, crescand mai mult ratia de lipide decat de glucide - paste si dulciuri in detrimentul grasimilor.

Alte recomandari sunt legate de asigurarea a cel putin 8 ore de somn si eliminarea, pe cat posibil, a factorilor de stres. In plus, daca esti fumator, renunta! Pofta de mancare va creste si vei simti din nou gustul real al alimentelor, altfel viciat de nicotina.

Cresterea in greutate, ca si scaderea, de altfel, este un proces foarte lent. Poate fi chiar mai dificil daca exista o predispozitie genetica in a fi slab.

Fitnessul joaca un rol esential in cresterea masei musculare si, de aceea, trebuie sa mergi la sala si sa urmezi un program riguros stabilit si dirijat de un specialist in acest domeniu, eventual un medic sportiv.


Ce mananci?


In dieta trebuie introduse toate grupurile de alimente - cereale, fructe si legume, lactate, carne si oua, seminte. Trebuie consumate alimente bogate in calorii si nutrienti, de exemplu fructe uscate, alune, unt de arahide, iaurturi, paine, somon, oua, nuci, seminte, branza, lapte integral precum si carbohidrati: cartofi, porumb, mazare, cereale, paine integrala.

Nu exagera cu salate, apa sau lichide sarace in calorii inainte de masa. Opteaza pentru alimente sanatoase, sarace in grasimi, cum ar fi carnea slaba, pestele, fasolea, fuctele si legumele. De evitat ar fi cofeina si alimentele care contin foarte mult zahar pentru ca acestea duc la scaderea apetitului.

2011/04/29//274817-clip_image0024.jpg

Trebuie sa bei doi litri de apa pe zi. Bea lichide bogate in calorii, cum ar fi sucurile si laptele, in loc de cafea, ceai sau bauturi dietetice.


Meniu 1


• ora 8.00 - un ou fiert, doua felii de paine, un ceai concentrat cu miere;
• ora 10.00 - 5-6 linguri de compot de fructe (prune, mere), prajiturele uscate, un pahar de suc natural de portocale;
• ora 12.00 - o supa/ciorba, cotlet la gratar, 3 felii de paine si un pahar de suc natural de portocale. Desert - prajitura cu miere;
• ora 14.00 - salata de pui cu legume, un ou, prajitura cu miere, un suc natural de portocale;
• ora 16.00 - lapte sau cacao cu lapte indulcita cu miere si o tartina cu unt si sunca sau cascaval;
• ora 18.00 - 2-3 cartofi copti cu o felie de paine si un pahar de suc natural de portocale;
• ora 20.00 - tartine cu carne si un suc natural de portocale.


Meniu 2


* ora 8.00 - tartine, oua, ciocolata cu lapte, suc de protocale;
* ora 10.00 - cereale, brana, suc de fructe;
* ora 12.00 - dejun normal, care sa includa ciorba sau supa, un fel doi cu carne si desert;

* ora 14.00 - cereale si suc de fructe;
* ora 17.00 - o banana, o cana de compot indulcit cu miere;* ora 20.00 - cina compusa din mezeluri, branza si fructe;* ora 22.00 - ciocolata, iaurt si cereale.

ATENTIE!


Daca slabesti inexplicabil de catva timp, trebuie sa mergi la doctor pentru a-ti face un control amanuntit si a depista cauza.


Foto: tips4health.net
Citeste si Revista Felicia!


În articolul

Sugestii pentru dieta de... ingrasare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x