Terapia cu alge, tratamentul magic antiimbatranire

Publicat pe 09.09.2010 la 14:22 Actualizat pe 09.09.2010 la 15:48

Algele, primele organisme vii aparute pe Pamant, produc intre 50%-70% din oxigenul existent. Nu este de mirare ca ele sunt benefice pielii si sanatatii si sunt folosite in talasoterapie, adica la folosirea elementelor marine in scop terapeutic. Algele sunt deosebit de bune in tratarea bolilor de piele, a obezitatii, la alungarea oboselii si mai ales, impotriva imbatranirii premature.

Algele marine au o concentratie mare de minerale si oligoelemente printre care calciu, magneziu, cupru, fier, fosfor. Pe langa acestea, au multi aminoacizi si chiar un hormon care lupta impotriva imbatranirii ; terapeutii spun ca algele combate bacteriile si virusii cu succes.

Mod de aplicare

Dupa ce sunt recoltate de pe fundul marii, algele se filtreaza si se prelucreaza si apoi se amesteca cu apa de mare, cantitatea fiind variabila. Tratamentul propriu-zis incepe dupa ce sunt aplicate calde pe corp si acoperite cu o folie, pentru a fi mentinute la aceeasi temperatura, lipite de piele. Daca nu doresti un tratament de infrumusetare ci mai de graba de vindecare, afla ca pachetele de alge pot fi aplicate local, pe zonele dureroase, actionand ca un analgezic. SFAT: Poti cere un tratament de alge si noroi cald, in care iti poti scufunda mainile si picioarele si care iti va imbunatati flexibilitatea articulatiilor.

Algele, o minunatie in cosmetica

Cea mai intrebuintata functie a algelor este cea de revigorare a pielii, fapt pentru care le veti gasi in aproape toate centrele Spa. Acolo, specialistele in masaj de relaxare ti le vor recomanda pentru detensionarea muschilor, eliminarea toxinelor prin transpiratie, reminalizarea pielii. Avand in vedere efectul lor hidratant, cosmeticiana iti recomanda sa le aplici pe chip, bust si abdomen dar si pe par, pentru stralucire si vigoare.

Algele sunt foarte bune pentru reducerea celulitei, stimuland drenajul limfatic. Cu cat cantitatea de iod din compozitia algei este mai mare, cu atat dai jos mai repede kilogramele in plus.

Algele marine sunt folosite si in crioterapie; cu ajutorul lor, vasele sangvine se ingusteaza, iar circulatia sangelui creste.

sursa foto: francetoday.com

În articolul

Terapia cu alge, tratamentul magic antiimbatranire

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x