Transmiterea virusului HIV de la mamă la copil a fost ELIMINATĂ în această țară!

Publicat pe 02.07.2015 la 13:21 Actualizat pe 02.07.2015 la 13:58

Viitoarele mămici infectate cu HIV au primit cea mai bună veste posibilă: Organizația Mondială de Sănătate a validat reușita cubanezilor de a elimina transmiterea virusului de la mamă la copil!

Hepta

Viitoarele mămici infectate cu HIV au primit cea mai bună veste posibilă: Organizația Mondială de Sănătate a validat reușita cubanezilor de a elimina transmiterea virusului de la mamă la copil!

Pentru validare, Cuba trebuia să arate că a înregistrat mai puțin de 50 de cazuri de transmitere a virusului HIV per 100.000 de nașteri, pe durata a unui an, cel puțin. Medicii au reușit mult mai mult: în 2013, doar 2 bebeluși s-au născut infectați cu HIV și doar 5 cu sifilis.

În lumea întreagă, sunt 16 milioane de femei care trăiesc cu acest virus iar, anual, 1.4 milioane dintre ele rămân însărcinate. Riscul transmiterii este în jur de 1% dacă iau medicamente anti-HIV în perioadele când ar putea infecta bebelușul, adică în timpul sarcinii dar și alăptării. Fără tratament, există un risc de 45% ca micuțul să fie infectat într-unul dintre aceste stagii.

Chiar dacă sifilisul nu este în atenția mediei atât de mult ca HIV, infecția din timpul sarcinii ar putea duce la deces în uter sau neonatal.

Cuba a reușit această performanță după o inițiativă medicală din 2010 care îmbunătățea accesul femeilor la testare și tratament pentru acest infecții, control înaintea unei nașteri prin cezariană și substituenți în timpul alăptării.

În articolul

Transmiterea virusului HIV de la mamă la copil a fost ELIMINATĂ în această țară!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x