Trateaza tusea cu infuzie de smochine!

Publicat pe 12.10.2010 la 11:06 Actualizat pe 12.10.2010 la 10:40

Cu rol terapeutic, de la smochine se folosesc frunzele si fructele, deoarece sunt bogate in minerale (potasiu, fier, fosfor, clor, sulf, sodiu, magneziu) si vitamine (A, C etc.). Tocmai continutul le recomanda in tratarea oboselii cronice si a asteniei.


Atentie! Pentru ca sunt hipercalorice, smochinele nu sunt recomandate persoanelor supraponderale sau obeze, precizeaza Cristina Bala­nescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med.

CONTRA DEPRESIEI SI ANXIETATII


Pentru a beneficia de efectul energizant se prepara o infuzie dintr-o lingura de frunze si o cana de apa fiarta. Se lasa 5 minute la infuzat si se vor bea doua cani pe zi. Aceeasi infuzie poate fi folosita si in tratarea unor afectiuni precum: tusea, reglarea menstruatiei, tulburari de circulatia sangelui.


Doctor Cristina Balanescu recomanda ca persoanele cu tulburari de menstruatie sa asocieze infuzia de smochine cu cea de traista ciobanului.


Tinctura din frunze de smochin, ce poate fi procurata de la magazinele plafar, are efect calmant, fiind indicata pentru ameliorarea depresiei si a anxietatii.

ELIMINA TOXINELE


Care sunt proprietatile terapeutice ale fructelor de smochin si de ce este indicat sa le consumam ne dezvaluie profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti.


In primul rand, datorita fibrelor, smochina are rolul unui laxativ usor. Acestea stimuleaza digestia, contribuie la eli­minarea toxinelor si impiedica asimilarea grasi­milor. Conditia: sa fie consumate cu moderatie.


Pentru ca sunt o sursa buna de magneziu, smochinele asigura buna functionare a sistemului nervos. Iar vitaminele din compozitie intaresc imunitatea, prevenind virozele respiratorii, foarte frecvente in acest sezon.


Specialistul nostru atrage atentia ca diabeticii nu au voie sa manance smochine decat la indicatia medicului. Asta pentru ca smochinele au un continut ridicat de glucoza si fructoza.


Doctorul Cristina Balanescu precizeaza ca din fructe se poate obtine si un ceai. Astfel, se fierb 50-100 g smochine intr-un litru de apa. Acest ceai da rezultate bune in tratarea bolilor cailor respiratorii (bronsite, laringite, traheite si stari febrile). In acest caz, se administreaza 1-2 cani de ceai, cu 1-2 ore inainte de masa, timp de 10-12 zile.

UZ EXTERN


Cataplasmele cu smochine se folosesc pentru tratarea furunculelor, a abceselor (inclusiv a celor dentare), arsurilor, bataturilor. In acest sens, smochinele se taie in doua si se fierb in apa sau in lapte. Se aplica direct pe zonele cu probleme.

SFAT


Pentru a beneficia de intreaga valoare energetica a smochinelor, alegeti-le doar pe cele proaspete. Cand le cum­parati, asigurati-va ca sunt moi.

SMOCHINE - 100g


● magneziu 20 mg
● calciu 54 mg
● fier 0,6 mg
● potasiu 240 mg
● vitamina C 5 mg
● vitamina PP 0,5 mg
● vitamina B1 0,06 mg
● vitamina B2 0,05 mg

Citeste si Jurnalul National

sursa foto: beaujarret.fiftiz.fr

În articolul

Trateaza tusea cu infuzie de smochine!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 15 mai 2024. Berbecii sunt sfătuiți să facă ce le place. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Elevi care se identifică drept animale şi vin îmbrăcaţi ca vulpi şi papagali la liceele din România. "Urcă în patru labe scările"
a1.ro
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
HelloTaste.ro
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Catine
Cannes 2024. Rochii spectaculoase care au atras toate privirile în prima zi a Festivalului de Film
useit.ro
Semafoarele cu 4 culori ar ajunge în curând pe șosea. De ce vor experții să introducă și o lumină albă
as.ro
Cristi Borcea se întoarce la “marea dragoste” după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale apei cu castraveți. Cum îți poate completa dieta
Spynews
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
DeParinti
Care este momentul în care poți pierde dopul gelatinos: de ce se elimină
MediCOOL
Metode naturale de scădere a tensiunii arteriale. Impactul stilului de viață asupra sănătății
HelloTaste
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
x