Trateaza-te de diabet cu verdeturi!

Publicat pe 24.08.2010 la 09:47 Actualizat pe 24.08.2010 la 10:06

Legumele cu frunze verzi sunt un aliat de nadejde in lupta cu diabetul de tip 2, arata un studiu realizat de cercetatori britanici de la Universitatea din Leicester. Acestia recomanda consumul zilnic de spanac, salata verde, patrunjel sau varza.

Studiul a pornit de la o statistica sumbra, care arata ca in ultimii 20 de ani numarul bolnavilor de diabet de tip 2 a crescut alarmant la nivel mondial. Conducatoarea studiului, medicul Patrice Carter, a incercat sa gaseasca o solutie care sa nu implice medicamentatie si care sa ajute in primul rand la prevenirea acestei boli. Cercetarea are la baza o alta, din 2002, care a scos la iveala faptul ca 82% dintre britanicii diabetici consuma mai putin de cinci portii de fructe si legume zilnic, iar 62% mai putin de trei. Mai mult, studiul a aratat ca in 2000 au murit aproximativ 3 milioane de oameni in intreaga lume din cauza consumului insuficient de fructe si legume.



Astfel, Patrice Carter a continuat studiile si, folosindu-se de un esantion de 220.000 de subiecti, a demonstrat ca fiecare portie de legume cu frunze verzi pe zi scade riscul de aparitie a diabetului de tip 2 cu 14%. Antioxidantii din spanac, salata, patrunjel si alte verdeturi ajuta organismul sa lupte cu boala, mai ales cand exista predispozitie catre aparitia ei. Mai mult, spanacul este foarte bogat in magneziu, un mineral benefic in prevenirea diabetului. Studii anterioare au demonstrat ca nu numai diabetul poate fi invins cu o alimentatie bazata pe legume.

Diverse tipuri de cancer sau boli ale inimii pot fi prevenite sau ameliorate consumand fructe si legume zilnic si evitand produsele puternic industrializate, care au in compozitie zaharuri rafinate, grasimi, sare in exces sau aditivi alimentari. Totusi, au spus ca aceste studii vor continua pentru ca este nevoie de dovezi mult mai convingatoare pentru a demonstra legatura dintre legumele cu frunze verzi si diabet.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: jurnalul.ro

În articolul

Trateaza-te de diabet cu verdeturi!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Investiţie uriaşă în România. Afacerea de 88 de milioane de euro realizată de o firmă de Cehia, în Constanţa
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
Câţi copii are, de fapt, miliardarul Ion Ţiriac. Cine a ajuns să îi administreze întreaga avere fabuloasă
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x