VIDEO! Cerealele te mentin sanatos

Publicat pe 08.11.2010 la 15:10 Actualizat pe 08.11.2010 la 15:17

Cerealele integrale ne dau energie, vitamine si minerale. Cei care aleg la micul dejun un bol de cereale cu lapte, sunt mai energici intreaga zi. Insa cerealele trebuie sa fie si ele corect alese. Mai multe stiu colegii nostrii de la Felicia.

Tot mai multe reclame ne ademenesc sa consumam cereale pentru ca ne fac mai energici, mai tonici și ne asigura o parte din necesarul de vitamine și minerale al organismului. Alegeti insa sortimentele de calitate. Un studiu realizat timp de zece ani de cercetatorii americani arata ca cerealele cu lapte au un efect benefic asupra sanatatii.

Cine ia un mic dejun compus din cereale și lapte nu mai este atat de dornic sa manance ceva dulce sau sa bea o cafea, se apuca insa de sport, pentru ca cerealele, prin continutul de fibre și zinc, ne dau mai multa energie.

Pentru a profita de efectul benefic al consumului de cereale cu lapte, trebuie sa optam pentru cereale naturale, fara adaosuri artificiale, de tipul aditivilor alimentari, zaharului și aromelor. Ideale de consumat sunt cerealele integrale simple sau sub forma de mixuri cu fructe uscate.

Laptele trebuie sa fie și el de calitate, cu un continut mediu de grasime.

Procesarea cerealelor, ca de altfel a celor mai multe dintre produsele de pe piata, este in detrimentul consumatorilor. In cazul cerealelelor, in urma procesarii ajungem sa consumam numai anumite parti din plante, care nu sunt neaparat și cele mai hranitoare. Cautati sortimentele de cereale neprocesate in farmaciile naturiste sau in magazinele care au standuri dedicate cerealelor naturale sau bio.

Vezi si Antena 1

Sursa foto: hellobeautiful.com

În articolul

VIDEO! Cerealele te mentin sanatos

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x