VIDEO! Cum se trateaza varicele

Publicat pe 06.04.2011 la 17:11 Actualizat pe 06.04.2011 la 17:13

A venit primavara, a venit caldura si pantalonii lasa loc fustelor si rochiilor. Unele femei se feresc insa, sa se imbrace asa din cauza varicelor. Potrivit medicilor, 60 la suta dintre femei cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani prezinta semne ale acestei boli. Pe langa faptul ca sunt inestetice, varicele sunt si foarte periculoase.

Boala varicoasa este cea mai frecventa afectiune a venelor. Apare atunci cand valvele din sistemul venos, care ar trebui sa impiedice deplasarea sangelui inapoi in picioare, cedeaza. Astfel, circulatia sanguina este dereglata si venele se umfla.

De cele mai multe ori boala apare la persoanele care petrec foarte mult timp in picioare. Totusi, varicele pot fi provocate si de alti factori. „Exista o serie de factori favorizanti in aparitia acestei boli, cum ar fi la sarcina la femeie, obezitatea, mai multe boli metabolice, carentele de vitamine. De asemenea, factorul familiar are o importanta deosebita", a declarat Dan Cristian, chirurg gastro-enterolog.

De la aparitia primelor simptome trebuie mers la medic. Netratate, varicele se pot rupe si pot provoca hemoragie. O alta complicatie data de varice este ulceratia de gamba. Practic, pe piciorul pacientului apar rani adanci care se vindeca in mai mult de sase saptamani.

Tratamentul pentru varice difera in functie de severitatea bolii.

Totusi, multi pacienti ajung in sala de operatie. In urma unei interventii chirurgicale conventionale, bolnavul trebuie sa stea in spital pana la zece zile. De cativa ani insa, a aparut o tehnica chirurgicala care le da mai putine batai de cap pacientilor. Aceasta interventie nu-i mai imobilizeaza temporar pe acestia. La cateva ore dupa operatie, pacientii pot pleca acasa.

FOTO: Hepta

În articolul

VIDEO! Cum se trateaza varicele

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x