VIDEO! Trebuie sa cunosti simptomele alergiilor alimentare

Publicat pe 05.01.2011 la 19:10 Actualizat pe 05.01.2011 la 19:18

Alergiile alimentare fac din ce in ce mai multe victime. Ouale, laptele, graul, pestele si alunele sunt alimente de baza pentru multi dintre noi - insa sunt printre tipurile de alimente care produc cel mai des alergii alimentare. Ne putem trata daca suferim de asa ceva?

In cazul unei alergii alimentare in organism, sistemul imunitar identifica substante din respectivul aliment ca fiind daunatoare si provoaca anumite reactii. Alergia alimentara este o boala la moda a secolului 21, spun medicii.

Si incalzirea globala a fost identificata ca si cauza pentru numarul din ce in ce mai mare de alergii alimentare de pe Pamant. Exista alergii, cum ar fi cea la alune, care se poate mosteni genetic, si de aceea medicul trebuie sa fie avizat in legatura cu acest aspect.


Simptomele difera mult de la persoana la persoana si pot fi diferite chiar si la acelasi om, pentru acelasi tip de aliment. Durerile abdominale, diareea, paloarea, varsaturile, urticaria, umflarea fetei, buzelor sau ochilor, congestia nazala, tulburarile respiratorii si aparitia unor eczeme sunt principalele simptome ale unei alergii alimentare.

Socul anafilactic este cel mai grav simptom al unei alergii alimentare severe. Alimentele care ofera cel mai des alergii alimentare sunt: ouale, laptele, graul, capsunile, alunele, nucile, pestele, caisele, soia, fructele de mare.

Vezi si Antena 1

Foto: food-th.com

În articolul

VIDEO! Trebuie sa cunosti simptomele alergiilor alimentare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 13 mai 2024. Balațele trebuie să-și găsească echilibrul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Detalii neştiute despre Metrorex. Cum funcţionează metrourile şi ce incidente au întâlnit, de-a lungul timpului, angajaţii: "Responsabilitatea este foarte mare"
a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni
HelloTaste.ro
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Catine
Zodii ambițioase în carieră. Nativii care își doresc să atingă succesul
useit.ro
Cât de fierbinte e Soarele. Experții au dezvăluit temperatura fantastică la care poate ajunge
as.ro
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: „Nu aș mai face la fel niciodată!”
MediCOOL
Alimente vegetale bogate în fosfor. De ce e indicat să le adaugi în alimentație
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
Zborul cu un bebeluș: ce trebuie să știi înainte de a pleca
MediCOOL
Cât de periculos este excesul de vitamina D. Ce se poate întâmpla dacă iei doze mari
HelloTaste
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
x