5 motive pentru care copilul tău are nevoie de un animal de companie

Publicat pe 30.07.2020 la 14:30 Actualizat pe 04.08.2020 la 14:43

profimedia

Copiii îndrăgesc animalele, dorindu-și să împartă bucuria și dragostea pe care o au cu alte ființe la fel de energice ca și ei. Un copil va crește mai armonios dacă va avea în primii ani de viață un partener de joacă necuvântător, care să îi stimuleze mereu imaginația și să îl ajute să fie mai responsabil. Iată de ce trebuie să iei în considerare un animal de companie drept cadou pentru puștiul sau puștoaica ta.

5 motive pentru care copilul tău are nevoie de un animal de companie

1.Prietenie adevărată
Se spune că cel mai bun prieten al omului este câinele. Ei bine, probabil cele mai bune prietene ale unui copil sunt toate animalele de companie care sunt prietenoase, jucăușe și ușor de iubit. Un prieten blănos poate fi o sursă infinită de afecțiune, mai ales când el îi este complice la năzbâtii. Fie că e vorba de o pisică, un câine, un papagal sau un hamster, copiii sunt în stare să își ia prietenii peste tot, ajungând să aibă împreună amintiri extraordinare. Mai mult, copiii care au probleme cu cititul se pot baza pe prietenii lor necuvântători, încercând să le citească cu voce tare.

2.Dragoste
Un câine sau o pisică pot deveni extrem de protectivi cu un copil, mai ales dacă aceștia îl văd crescând, din primele sale luni de viață ca bebeluș și până când merge la școală. Felul în care animalul de companie îl răsplătește pe copil pentru prietenia sa este prin afecțiunea și protectivitatea de care dă dovadă. Un câine poate apăra un copil lăsat nesupravegheat de părinți, transformându-se într-o dădacă extradionară.

3.Imunitate
Dacă cel mic va crește lângă un animl de companie, atunci el nu va suferi de alergii când va deveni adult. Mai mult, sistemul imunitar al copilului se poate îmbunătății, confruntându-se cu mai puține probleme respiratorii pe parcursul vieții.

4.Încredere
Copilul devine mult mai curajos și încrezător atunci când are un animal de companie prin preajmă. Când va ajunge să fie adult, el va avea o stimă de sine mai dezvoltată, având încredere în sine, fiind capabil să își asume riscuri.

5.Responsabilitate
Atunci când cel mic realizează că animalul său de companie depinde de el pentru a fi hrănit, plimbat și cu nisipul schimbat în litieră, în cazul pisicilor, el va fi mai responsabil. Copilul va învăța să își asume responsabilitatea pentru bunăstarea și sănătatea prietenului său necuvântător.

Citește și: Îngrijirea câinelui: 3 aspecte importante de care să ții cont 3 proiecte creative ușoare pentru cei mici

În articolul

5 motive pentru care copilul tău are nevoie de un animal de companie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
as.ro
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x