VINERI, 15 NOIEMBRIE 2019

3 proiecte creative ușoare pentru cei mici

 Foto: unsplash

 Atunci când ești copil, lumea întreagă este un joc ale cărui reguli le înveți experimentând și explorând. Jocurile te ajută să-ți însușești noțiuni și abilități noi testându-ți răbdarea, curajul ori îndemânarea în diverse situații.
Imaginația este nelipsită din ecuație, aceasta având un rol definitoriu în dezvoltare. Încă de la vârste fragede, copiii dau frâu liber creativității și reușesc, în mare măsură, să transforme realitatea într-un tărâm magic, în care totul este posibil doar visând.

Fără a-i judeca ori corecta, părinții trebuie să le fructifice creativitatea și să-i implice în diverse activități educative și atractive. Iată câteva exemple de proiecte creative care pot fi pe placul copiilor!

1. Citim povești, frumos să crești

Încă din primul an de viață îl poți familiariza pe cel mic cu ideea de carte. Prima poate fi din plastic, numai bună de foșnit, chițăit ori molfăit. Cu pagini groase și viu colorate, poate reprezenta primul contact al copilului cu o serie de elemente din mediul înconjurător. Prin intermediul poveștilor, cunoaște, printre altele, primele animale, culorile de bază, ori mijloacele de transport.

Pe măsură ce crește, interesul pentru lectură va spori, iar poveștile de la culcare pot fi tandre momente de conexiune sigură dintre voi.
Citindu-i regulat, în vocabularul său vor intra cuvinte noi, variate cu ajutorul cărora se va exprima mult mai bine. Copilul căruia i se citește, va reuși sa citească mai repede și mai corect. Se va împrieteni cu cărțile, iar pasiunea pentru lectură i se va cuibări adânc în suflet și-n gând.
Vor iubi sau chiar dimpotrivă, vor detesta anumite personaje. Vor avea eroi preferați și le vor urma exemplul positive în viața de zi cu zi.

2. Ne jucăm și modelăm

Asemeni unui olar, putem din plastilină să modelăm și să realizăm obiecte de un real interes pentru întreaga familie. Copiii iubesc modelajul și reușesc prin acest procedeu să facă tot felul de figurine în jurul cărora creează adevărate povestiri.

Modelarea cu plastilină ajută la dezvoltarea motricității fine și îi transformă pe cei mici în adevărați artiști plastici. Modelând, copilul își dezvoltă gândirea spațială, căpătând noțiuni noi despre culoarea și forma obiectelor.

Pentru a nu pune în pericol siguranța și totodată sănătatea copiilor, este bine ca produsele folosite pentru modelaj să fie de bună calitate, non-toxice. Plastilina de pe EduClass.ro respectă întru totul normele de siguranță și-i oferă copilului momente pline distracție. Este disponibilă în multe variante și culori, ceea ce sporește plăcerea și dorința de a modela acasă, la grădi, în parc sau chiar în mașină.

3. Unu, doi, construiește cu noi!

Fie că alegem un joc tip lego, ori un puzzle, încurajăm temeinic gândirea și raționamentul copilului, el fiind nevoit astfel să-și antreneze mintea pentru a crea. În egală măsură, vor ști să găsească chei de rezolvare atunci când ceva nu funcționează conform planului inițial. Le este testată totodată răbdarea, concentrarea și încrederea în forțele proprii, astfel că nimic nu îi va putea opri din a obține rezultatul mult râvnit.

Unele construcții necesită o muncă de echipă, copiii învățând astfel că pentru o bună cooperare, nu este suficient doar să lucreze împreună, ci și să accepte sfaturile celorlalți. Frumusețea acestor jocuri este că ele pot fi jucate în familie, consolidând semnificativ relațiile dintre membrii acesteia.

Indiferent de proiectul ales, copilul va reuși, prin imaginație, să ofere realității note de veselie în cea mai sinceră formă. Imaginația este pusă pe primul loc și oferă celui mic posibilitatea de a evolua considerabil din punct de vedere psihic, fizic și emoțional.

COMENTARII

Cum să schimbi aspectul casei tale fără să cheltui o avere

acum 9 ore

Acum, la început de an, parcă simți nevoia să aduci un aer proaspăt locului pe care îl numești „acasă”. Doar că bugetul nu te încurajează musai să faci schimbări radicale.

Esti in cautare de cadouri pentru copii? Iata cateva idei cool

acum 11 zile

Dacă se apropie ziua copilului tău și simți că ai rămas în pană de idei cu privire la cadourile pe care i le poți dărui, îți propunem mai jos o serie de idei care sper să îți vină în ajutor.

Ghid complet pentru achizitia unei masini din Germania

acum 13 zile

Faima masinilor din Germania este proportionala cu numarul parcurilor auto dedicate. Daca nu doresti sa fii bulversat dupa ce vezi sute si mii de masini expuse la vanzare, restrange aria de cautari inainte de a pleca din Romania.

Iata de ce ar trebui sa investesti in produse de papetarie de calitate

acum 20 zile

Cunosti si tu senzatia neplacuta care apare atunci cand seful tau te roaga sa notezi ceva important, insa, realizeazi ca nu iti mai functioneaza niciun pix? Sau atunci cand urmeaza sa inceapa o sedinta importanta, iar capsatorul pe care il ai refuza sa isi faca treaba.

5 lucruri la care sa nu faci economie cand iti amenajezi noul apartament

acum 40 zile

Economia aplicata unde nu trebuie poate sa duca la cheltuieli suplimentare, care sa genereze un cost final mai mare decat cel preconizat initial. Sa vedem care sunt cele 5 lucruri la care sa nu faci economie cand iti amenajezi noul apartament.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »