VINERI, 15 NOIEMBRIE 2019

3 proiecte creative ușoare pentru cei mici

 Foto: unsplash

 Atunci când ești copil, lumea întreagă este un joc ale cărui reguli le înveți experimentând și explorând. Jocurile te ajută să-ți însușești noțiuni și abilități noi testându-ți răbdarea, curajul ori îndemânarea în diverse situații.
Imaginația este nelipsită din ecuație, aceasta având un rol definitoriu în dezvoltare. Încă de la vârste fragede, copiii dau frâu liber creativității și reușesc, în mare măsură, să transforme realitatea într-un tărâm magic, în care totul este posibil doar visând.

Fără a-i judeca ori corecta, părinții trebuie să le fructifice creativitatea și să-i implice în diverse activități educative și atractive. Iată câteva exemple de proiecte creative care pot fi pe placul copiilor!

1. Citim povești, frumos să crești

Încă din primul an de viață îl poți familiariza pe cel mic cu ideea de carte. Prima poate fi din plastic, numai bună de foșnit, chițăit ori molfăit. Cu pagini groase și viu colorate, poate reprezenta primul contact al copilului cu o serie de elemente din mediul înconjurător. Prin intermediul poveștilor, cunoaște, printre altele, primele animale, culorile de bază, ori mijloacele de transport.

Pe măsură ce crește, interesul pentru lectură va spori, iar poveștile de la culcare pot fi tandre momente de conexiune sigură dintre voi.
Citindu-i regulat, în vocabularul său vor intra cuvinte noi, variate cu ajutorul cărora se va exprima mult mai bine. Copilul căruia i se citește, va reuși sa citească mai repede și mai corect. Se va împrieteni cu cărțile, iar pasiunea pentru lectură i se va cuibări adânc în suflet și-n gând.
Vor iubi sau chiar dimpotrivă, vor detesta anumite personaje. Vor avea eroi preferați și le vor urma exemplul positive în viața de zi cu zi.

2. Ne jucăm și modelăm

Asemeni unui olar, putem din plastilină să modelăm și să realizăm obiecte de un real interes pentru întreaga familie. Copiii iubesc modelajul și reușesc prin acest procedeu să facă tot felul de figurine în jurul cărora creează adevărate povestiri.

Modelarea cu plastilină ajută la dezvoltarea motricității fine și îi transformă pe cei mici în adevărați artiști plastici. Modelând, copilul își dezvoltă gândirea spațială, căpătând noțiuni noi despre culoarea și forma obiectelor.

Pentru a nu pune în pericol siguranța și totodată sănătatea copiilor, este bine ca produsele folosite pentru modelaj să fie de bună calitate, non-toxice. Plastilina de pe EduClass.ro respectă întru totul normele de siguranță și-i oferă copilului momente pline distracție. Este disponibilă în multe variante și culori, ceea ce sporește plăcerea și dorința de a modela acasă, la grădi, în parc sau chiar în mașină.

3. Unu, doi, construiește cu noi!

Fie că alegem un joc tip lego, ori un puzzle, încurajăm temeinic gândirea și raționamentul copilului, el fiind nevoit astfel să-și antreneze mintea pentru a crea. În egală măsură, vor ști să găsească chei de rezolvare atunci când ceva nu funcționează conform planului inițial. Le este testată totodată răbdarea, concentrarea și încrederea în forțele proprii, astfel că nimic nu îi va putea opri din a obține rezultatul mult râvnit.

Unele construcții necesită o muncă de echipă, copiii învățând astfel că pentru o bună cooperare, nu este suficient doar să lucreze împreună, ci și să accepte sfaturile celorlalți. Frumusețea acestor jocuri este că ele pot fi jucate în familie, consolidând semnificativ relațiile dintre membrii acesteia.

Indiferent de proiectul ales, copilul va reuși, prin imaginație, să ofere realității note de veselie în cea mai sinceră formă. Imaginația este pusă pe primul loc și oferă celui mic posibilitatea de a evolua considerabil din punct de vedere psihic, fizic și emoțional.

COMENTARII

Cum lucrezi eficient de acasă? – 5 sfaturi

acum 2 zile

În ultimele luni, cu toții am fost obligați să învățăm să fim productivi și când am lucrat de acasă. Pentru unele persoane a fost foarte dificil de vreme ce au întâmpinat dificultăți de adaptare la acest nou stil de lucru. Multe companii au ales...

Cu ce te incalti, in functie de eveniment

acum 43 zile

In randurile de mai jos am adunat cele mai bune sugestii de incaltaminte care merge de minune cu un anumit tip de imbracaminte. Iata ce trebuie sa stii.

Usile multifunctionale: rezistenta mare si mentenanta scazuta

acum 63 zile

Usile multifunctionale sunt extrem de versatile, ele putand fi montate in aproape orice tip de toc. Sunt disponibile intr-o gama varianta de dimensiuni, modele si culori, ceea ce le face adaptabile in orice spatiu ai avea nevoie.

Pantofii eleganți: 5 criterii de care să ții cont, astfel încât să fii sigur că alegi un model impecabil

acum 71 zile

Daca te regasesti in aceasta descriere, te invitam sa afli care sunt principalele criterii de care sa tii cont in alegerea pantofilor perfecti!

Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

acum 155 zile

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »