LUNI, 02 DECEMBRIE 2019

Îngrijirea câinelui: 3 aspecte importante de care să ții cont

Animalele de companie se dovedesc, de multe ori, a fi cei mai buni prieteni pe care i-ai putea avea, mai ales în momentele grele în care nu îți dorești decât ai pe cineva alături. Totuși, chiar dacă îți oferă înțelegerea lor, au nevoie de atenție din partea ta, iar îngrijirea lor implică o mare responsabilitate. Dacă ai un câine ca animal de companie sau te gândești să îți cumperi unul, trebuie să știi care sunt câteva dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont pentru a fi amândoi fericiți.

Oferă-i câinelui tău hrana de care are nevoie

Alimentația animalului tău de companie este foarte importantă pentru sănătatea lui. Trebuie să îi oferi o hrană echilibrată din punct de vedere nutrițional, care să conțină atât proteine și carbohidrați, precum și vitamine, minerale și oligoelemente. Este greșit să îi dai câinelui doar carne, deoarece el are nevoie de o alimentație diversificată, care să asigure organismului doza de energie de care are nevoie. Alege cantitatea și tipul de hrană în funcție de caracteristicile acestuia - vârstă, dimensiuni, greutate, condiție fizică, metabolism - și asigură-te că îi oferi doar produse de calitate, precum sunt cele de aici.

Ține cont ca, atunci când îi oferi hrană câinelui, aceasta să nu fie rece, ci la temperatura camerei. Lasă-l să mănânce în liniște, fără să fie deranjat, asigură-te că elimini mâncarea alterată și pune-i hrana doar în castroane proaspăt spălate. Astfel, vei asigura cele mai bune condiții de îngrijire pentru animăluțul tău.

Creează condiții de socializare pentru câinele tău

Câinii sunt ființe foarte sociabile, cărora le plac activitățile cu alte animale și cu oamenii. Însă, dacă îl vei ține izolat, este posibil ca, în timp, patrupedul tău să își piardă această trăsătură nativă, pe care tu ar trebui, de fapt, să o dezvolți. Așa că fă-ți câinele fericit și învață-l să interacționeze cu alți oameni și animale. Invită-ți prietenii în vizită, inclusiv pe cei care au animale de companie, ieși cu câinele tău la plimbare în parc, lasă-l să descopere locuri noi și să se joace.

Totuși, ține cont și de siguranța celor din jur când ieși cu câinele în public. Învață-l cum să se comporte în preajma copiilor, dresându-l în acest sens, dar, în funcție de rasă și de obiceiurile pe care știi că le are, folosește lesa și botnița când este cazul. Lasă-ți câinele să se bucure de libertate, dar nu înainte de a te asigura că nu reprezintă un pericol pentru nimeni.

Programează-l periodic la veterinar

Recomandarea de a merge periodic la controale medicale nu este valabilă doar în cazul oamenilor, ci și în cazul animalelor. Acestea sunt expuse în permanență la factori externi care le pot afecta starea de sănătate. Din acest motiv, nu trebuie doar să îți supraveghezi câinele când ieși cu el la plimbare și la joacă, ci și să faci în mod constant programare la medicul veterinar. Astfel, te asiguri că starea sa de sănătate este cea bună și poți depista eventuale probleme, dacă acestea există.

Mediul înconjurător și interacțiunea cu alte animale sunt benefice pentru câinele tău, dar, în același timp, pot fi și surse de îmbolnăvire sau de paraziți. Soluția nu este să îl ții la distanță de tot ce se află în jurul lui, ci să îi monitorizezi în permanență comportamentul și starea fizică, pentru a observa eventuale modificări.

Este esențial să îți îngrijești câinele așa cum merită, deoarece de asta nu depinde doar starea lui de sănătate, ci și buna ta dispoziție. Când animalul tău de companie nu se simte bine, cu siguranță nici tu nu ești fericit, așa că ține cont de ceea ce este important pentru el pentru ca viața voastră împreună să fie cea care vă mulțumește pe amândoi.

Sursa foto: shutterstock.com

COMENTARII

Cum lucrezi eficient de acasă? – 5 sfaturi

acum 2 zile

În ultimele luni, cu toții am fost obligați să învățăm să fim productivi și când am lucrat de acasă. Pentru unele persoane a fost foarte dificil de vreme ce au întâmpinat dificultăți de adaptare la acest nou stil de lucru. Multe companii au ales...

Cu ce te incalti, in functie de eveniment

acum 43 zile

In randurile de mai jos am adunat cele mai bune sugestii de incaltaminte care merge de minune cu un anumit tip de imbracaminte. Iata ce trebuie sa stii.

Usile multifunctionale: rezistenta mare si mentenanta scazuta

acum 63 zile

Usile multifunctionale sunt extrem de versatile, ele putand fi montate in aproape orice tip de toc. Sunt disponibile intr-o gama varianta de dimensiuni, modele si culori, ceea ce le face adaptabile in orice spatiu ai avea nevoie.

Pantofii eleganți: 5 criterii de care să ții cont, astfel încât să fii sigur că alegi un model impecabil

acum 71 zile

Daca te regasesti in aceasta descriere, te invitam sa afli care sunt principalele criterii de care sa tii cont in alegerea pantofilor perfecti!

Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

acum 155 zile

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »