10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batman

Publicat pe 30.04.2020 la 19:30 Actualizat pe 30.04.2020 la 19:35

Batman este unul dintre cei mai longevivi super-eroi din istorie, iar despre el s-au făcut o mulțime de filme.

Batman este unul dintre cei mai longevivi super-eroi din istorie, iar despre el s-au făcut o mulțime de filme.

De altfel, povestea lui Batman începe tocmai în 1939, când artistul plastic Bob Kane și scenaristul de benzi desenate Bill Finger au dat naștere unuia dintre cei mai iubiți super-eroi.

Cum benzile desenate au avut un succes impresionant, nu e de mirare că în ultimele decenii au apărut o mulțime de filme despre Batman.

Totuși, multe filme despre Batman dintre ele nu respectă cu acuratețe caracterul original al super-eroului, așa cum l-am aflat din benzile desenate.

Iată câteva lucruri despre Batman pe care filmele nu ni le prezintă:

1. Batman are o inteligență mult peste medie - În multe filme despre Batman vedem cum ne este prezentat ca având o capacitate de luptă și abilități tehnologice. Totuși, în povestea originală, Batman era un adevărat geniu și un om de știință.

2. Adevăratul ucigaș al părinților sai - Filmele despre Batman ne prezintă, în funcție de scenariu, diverși asasini ai lui Martha și Thoams Wayne, părinții lui Batman. În varianta originală a poveștii, identitatea criminalului este un tâlhar pe nume Joe Chill. După ce părinții săi au fost omorâți, Batman decide să devină un justițiar și să apere binele.

3. Batman este un expert în spionaj - În varianta originală din benzile desenate, Batman era prezentat ca fiind capabil să se deghizeze în așa fel încât să nu fie detectat și era considerat un expert în spionaj. Totuși, în multe filme despre Batman nu observăm această latură a sa.

4. Are o relație cu poliția mai bună decât se crede - În adaptările din filme, Batman pare că are o relație bună doar cu comisarul Gordon. În schimb, în benzile desenate, Batman are o relație foarte bună și ajută toți polițiștii.

5. Batcave nu apare prea des în filme - În cele mai multe adaptări, Batcave este prezentat doar în trecere. În schimb, în benzile desenate, Batcave este centrul de comandă și un hub tehnologic extrem de important pentru Batman. Aici, el stochează toate gadgeturile și computerele care îi fac viața mai ușoară.

6. Batman nu ucide chiar atât de mult - În filme, îl vedem adesea pe Batman că își ucide adversarii. Totuși, în benzile desenate acest lucru se întâmplă foarte rar. El se bazează mai mult pe gadgeturile sale pentru a-i supune.

7. Batman are o memorie fotografică foarte bună - Un alt amănunt important care nu ne este prezentat în multe filme despre Batman este memoria fotografică excelentă pe care acesta o are. În benzile desenate, aceasta era una dintre principalele sale calități. În plus, el avea și capacitatea de a învăța rapid lucruri noi, cum ar fi artele marțiale sau alte stiluri de luptă.

8. Centura de utilitate nu prea este folosită în filme - În benzile desenate, Batman nu părăsea niciodată Batcave-ul fară să aibă asupra lui această centură. Ea conține diferite gadgeturi și obiecte pe care le folosește pentru a combate crimele și pentru a-și învinge adversarii.

9. Robin este, de fapt, un copil orfan - În cele mai multe filme despre Batman, Robin, ajutorul super-eroului, ne este prezentat ca un adult de aceeași vârstă. Totuși, în benzile desenate, Robin este doar un copil orfan care îl ajută pe Batman în misiunile sale.

10. Batman este cel mai bun detectiv din lume - Filmele din ultimii ani ni l-au prezentat pe Batman în lupta cu diverși rău-făcători, iar rivalitatea sa cu Joker este deja arhicunoscută. Totuși, în benzile desenate îl vedeam implicat pe Batman în rezolvarea a numeroase probleme și astfel el era considerat cel mai bun detectiv din întreaga lume.

În articolul

10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batman

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x