10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batman

Publicat pe 30.04.2020 la 19:30 Actualizat pe 30.04.2020 la 19:35

Batman este unul dintre cei mai longevivi super-eroi din istorie, iar despre el s-au făcut o mulțime de filme.

Batman este unul dintre cei mai longevivi super-eroi din istorie, iar despre el s-au făcut o mulțime de filme.

De altfel, povestea lui Batman începe tocmai în 1939, când artistul plastic Bob Kane și scenaristul de benzi desenate Bill Finger au dat naștere unuia dintre cei mai iubiți super-eroi.

Cum benzile desenate au avut un succes impresionant, nu e de mirare că în ultimele decenii au apărut o mulțime de filme despre Batman.

Totuși, multe filme despre Batman dintre ele nu respectă cu acuratețe caracterul original al super-eroului, așa cum l-am aflat din benzile desenate.

Iată câteva lucruri despre Batman pe care filmele nu ni le prezintă:

1. Batman are o inteligență mult peste medie - În multe filme despre Batman vedem cum ne este prezentat ca având o capacitate de luptă și abilități tehnologice. Totuși, în povestea originală, Batman era un adevărat geniu și un om de știință.

2. Adevăratul ucigaș al părinților sai - Filmele despre Batman ne prezintă, în funcție de scenariu, diverși asasini ai lui Martha și Thoams Wayne, părinții lui Batman. În varianta originală a poveștii, identitatea criminalului este un tâlhar pe nume Joe Chill. După ce părinții săi au fost omorâți, Batman decide să devină un justițiar și să apere binele.

3. Batman este un expert în spionaj - În varianta originală din benzile desenate, Batman era prezentat ca fiind capabil să se deghizeze în așa fel încât să nu fie detectat și era considerat un expert în spionaj. Totuși, în multe filme despre Batman nu observăm această latură a sa.

4. Are o relație cu poliția mai bună decât se crede - În adaptările din filme, Batman pare că are o relație bună doar cu comisarul Gordon. În schimb, în benzile desenate, Batman are o relație foarte bună și ajută toți polițiștii.

5. Batcave nu apare prea des în filme - În cele mai multe adaptări, Batcave este prezentat doar în trecere. În schimb, în benzile desenate, Batcave este centrul de comandă și un hub tehnologic extrem de important pentru Batman. Aici, el stochează toate gadgeturile și computerele care îi fac viața mai ușoară.

6. Batman nu ucide chiar atât de mult - În filme, îl vedem adesea pe Batman că își ucide adversarii. Totuși, în benzile desenate acest lucru se întâmplă foarte rar. El se bazează mai mult pe gadgeturile sale pentru a-i supune.

7. Batman are o memorie fotografică foarte bună - Un alt amănunt important care nu ne este prezentat în multe filme despre Batman este memoria fotografică excelentă pe care acesta o are. În benzile desenate, aceasta era una dintre principalele sale calități. În plus, el avea și capacitatea de a învăța rapid lucruri noi, cum ar fi artele marțiale sau alte stiluri de luptă.

8. Centura de utilitate nu prea este folosită în filme - În benzile desenate, Batman nu părăsea niciodată Batcave-ul fară să aibă asupra lui această centură. Ea conține diferite gadgeturi și obiecte pe care le folosește pentru a combate crimele și pentru a-și învinge adversarii.

9. Robin este, de fapt, un copil orfan - În cele mai multe filme despre Batman, Robin, ajutorul super-eroului, ne este prezentat ca un adult de aceeași vârstă. Totuși, în benzile desenate, Robin este doar un copil orfan care îl ajută pe Batman în misiunile sale.

10. Batman este cel mai bun detectiv din lume - Filmele din ultimii ani ni l-au prezentat pe Batman în lupta cu diverși rău-făcători, iar rivalitatea sa cu Joker este deja arhicunoscută. Totuși, în benzile desenate îl vedeam implicat pe Batman în rezolvarea a numeroase probleme și astfel el era considerat cel mai bun detectiv din întreaga lume.

În articolul

10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batman

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Happy People • ieri la 01:47
CulTour, emisiunea din cadrul programului TV Happy, îi aduce un omagiu marelui actor Bogdan Stanoevici
Happy People • pe 15.01 la 14:23
Sebastian Rulli dezvăluie că trece printr-un moment foarte dificil de familie
Happy People • pe 15.01 la 12:13
Özge Yağız, protagonista din "Jurământul", siluetă de invidiat într-o rochie ultra-scurtă. Cum s-a fotografiat
Happy People • pe 15.01 la 11:37
Carla Diaz, imagini adorabile din copilărie. Cum arăta vedeta
Happy People • pe 14.01 la 13:45
După ce soțul lui Anahi, Manuel Velasco, a fost infectat cu Covid-19, artista declară locul exact al infectării
Happy People • pe 14.01 la 11:29
Imaginile în care Can Yaman poate fi confundat cu Jason Momoa

PARTENERI

Antena 1
Vulpița și Viorel Stegaru, prinși și amendați! Ipostaza în care i-au găsit polițiștii
Observator
Horoscop 13 ianuarie 2021. Scântei în dragoste și un plan îndrăzneț
Zu TV
Mom to be. Dua Lipa este însărcinată? Uite imaginea care i-a pus pe fani pe gânduri!
Antena Sport
Un român a devenit faimos în toată lumea după ce a spart 27 de bănci şi a furat jumătate de milion de euro: "Se poate face orice, doar că există o problemă"
Antenastars
Gabi Bădălău, furios din cale-afară, după ce Claudia Pătrășcanu nu l-a lăsat să își vadă copiii, din nou: „O să îi fac plângere penală”
Spynews
Horoscop duminică, 17 ianuarie: Leii fac schimbări în locuință