3 reguli importante pentru situatiile in care trebuie sa faci un cadou
Publicat pe 09.06.2020 la 11:28 Actualizat pe 09.06.2020 la 12:04
Dacă vrei să faci cuiva, cu adevărat, o bucurie, nu este suficient să cumperi un lucru la întâmplare și să îl pui într-o pungă, pentru că riști ca efectul să fie exact opus.
Un cadou trebuie să fie, întotdeauna, un prilej de bucurie și încântare pentru cel care îl primește, iar asta depinde în cea mai mare măsură de persoana care îl oferă.
Nu toți se pricep să aleagă darul perfect, așa că, dacă nu vrei să ajungi într-o situație nedorită, ține cont de câteva reguli de bază.
Află cât mai multe despre cadoul pe care vrei să-l oferi
Să presupunem că ai un prieten care adoră whiskey-ul și vrei să îi faci cadou o sticlă de whiskey bun, dar tu habar nu ai ce înseamnă asta. Dacă până acum ai ales o sticlă care ți s-a părut mai interesantă, ai cercetat-o sumar la raft și ai reținut doar termenul „blended” scris pe etichetă, e momentul să-ți schimbi acest obicei. Dacă nu ai mai mult timp, fă măcar un scurt „research” pe telefon pentru a te lămuri ce este blended whiskey, ca să te convingi că sticla merită atenție sau trebuie să cauți altceva.
Evită să dai, mai departe, cadourile primite
E foarte probabil să ai prieteni sau rude care nu se pricep la făcut cadouri și care ți-au oferit, la un moment dat, ceva ce nu te încântă. Chiar dacă ți se pare că împuști doi iepuri dintr-un foc, scăpând de obiectul nedorit oferindu-l altcuiva, nu fă asta. Lumea e mică, aveți multe cunoștințe comune, și, la un moment dat, prietenul tău s-ar putea lăuda cu ploconul primit, tocmai la cei care ți l-au oferit. Realizezi singur penibilul situației, așa că, mai bine, fii original, nu recicla niciun cadou!
Și ambalajul contează
În loc să te rezumi la banala pungă colorată, mai bine încearcă să ambalezi cadoul într-un mod plăcut și original, pentru a amplifica surpriza. Ține cont de personalitatea destinatarului și fă în așa fel încât să aprecieze și modul de prezentare. De exemplu, dacă e vorba de o persoană trăznită, pusă pe glume, gândește-le a un ambalaj pe măsură, în culori vii, cu desene haioase sau orice alte detalii care aduc bună dispoziție.
Pentru a-ți fi mai ușor, gândește-te, de fiecare dată, cum te-ai simțit tu când ai primit cadoul perfect și pune-ți imaginația la contribuție pentru a reda acest sentiment și persoanei căruia urmează să-i faci un dar.
Sursa foto: pixabay.com