30 august: Sfântul Alexandru. Ce nume se sărbătoresc, astăzi, și ce se spune despre cei care își serbează onomastica

Publicat pe 30.08.2016 la 08:51 Actualizat pe 30.08.2016 la 09:32

Pe 30 august, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru, cel care este supranumit și "protectorul omenirii".

Pe 30 august, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Alexandru, cel care este supranumit și "protectorul omenirii".

Sfântul Alexandru a fost unul dintre marii ierarhi ai Bisericii, un apărător neînfricat al credinței creștine.

Este unul dintre marii cuvioși, cinstiți pentru viață și minunile pe care le-a săvârșit. Din pricină vârstei înaintate, Patriarhul din acea vreme al Constantinopolului, Sfântul Mitrofan, l-a rugat pe Alexandru să partipe în locul sau la primul Conciliu de la Niceea. Aici Sf\ntul Alexandru a apărat religia și credința împotrivă ereziei lui Arie, care susținea că Fiul nu este veșnic, ci a fost creat de Tatăl.

După ce s-a încheiat Sinodul, un înger i-a apărut Patriarhului spunându-i că cel care va lua scaunul bisericesc va fi Alexandru slujitorul sau. Ajungând Patriarh al Constantinopolului, Sfântul Alexandru, care avea deja aproape 70 de ani a continuat să apere Credința Ortodoxă în față intrigilor lui Arie și a acoliților săi.

Sfântul Alexandru a trecut la cele veșnice în anul 337, la vârstă de 98 de ani.

Numele sărbătoritilor de Sfântul Alexandru, inclusiv numele derivate: Alexandra, Alecu, Lexi, Lixandru, Lixandra, Lisandru, Lisandra, Sandru, Sandră, Alexandrin, Alexandrina, Sandrina, Sandu, Sanda, Sandel, Sanducu, Ducu, Dutu, Sașa, Alessandra.

Ce se spune despre persoanele cu numele Alexandru/Alexandra

Sociabile, independente, optimiste, joviale, despre persoanele cu numele Alexandru se spune că sunt îndrăgostite de libertate. Sunt firi energice, distinse, seducătoare, înzestrate chiar cu o anumită carismă. Mereu cu zâmbetul pe buze, Alexandru se face repede remarcat și îndrăgit. Îi place să comunice și apreciază în mod deosebit activitățile în echipă. Tandru, sensibil și generos, Alexandru încearcă să fie mereu pe placul celor din jur.

Despre Alexandra se crede că este puternică, ambițioasă și curajoasă. Partenerul ei de viață trebuie să fie la înălțime! Știe să fructifice șansele care i se oferă și poate face carieră în domenii precum finanțe, justiție, audiovizual, jurnalism sau sport.

Sursa: ziarulunirea.ro

În articolul

30 august: Sfântul Alexandru. Ce nume se sărbătoresc, astăzi, și ce se spune despre cei care își serbează onomastica

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x