5 idei de cadouri pentru copiii pana in 5 ani

Publicat pe 20.02.2019 la 09:22 Actualizat pe 20.02.2019 la 09:24

Astazi iti spunem care sunt cele mai potrivite 5 idei de cadouri pentru copiii pana la 5 ani!

Joaca esti activitatea care le asigura micutilor doza de distractie necesara, precum si o dezvoltare mai armonioasa din punct de vedere cognitiv. Pentru un copil, cea mai buna modalitate de a invata lucruri si de a se familiariza cu lumea inconjuratoare, jucariile sunt ideale. Acestea trebuie alese, insa, in functie de varsta micutului, deoarece fiecare etapa din cresterea sa are specificul sau.
Astazi iti spunem care sunt cele mai potrivite 5 idei de cadouri pentru copiii pana la 5 ani!

Cadouri pentru copiii de 1-2 ani

Daca privesti atent un copil aflat in primele 24 de luni de viata atunci cand se joaca, vei vedea ca toate actiunile sale sunt indreptate spre a cunoaste lumea. La aceasta varsta, orice obiect care se inchide si se deschide, precum si cele care emit diverse sunete ii fascineaza pe micuti. Din acest motiv, cele mai potrivite jucarii pentru un copil de pana in 2 ani sunt jucariile cu butoane comutatoare, jucariile de constructie realizate din piese mari, masinute cu usi care se deschid. Jucariile luminoase, interactive, sunt de asemenea o optiune potrivita pentru copii la aceasta varsta.

Cadouri pentru copiii de 2-3 ani

Atunci cand copilul este pe cale sa implineasca 3 ani, el va deveni tot mai interesat de a imita lucrurile pe care le vede in mediul de care este inconjurat. Astfel, el va imita gesturile personajelor din basmele preferate, din desenele animate pe care le urmareste, a animalutelor pe care le observa si nu in ultimul rand ale adultilor din jurul sau. Hainutele si costumatiile tematice, papusile, jucariile de plus care emit diferite sunete sunt perfecte pentru a fi daruite unui copil de 2-3 ani.

Tot in aceasta etapa copiii pot incepe sa rezolve jocuri de puzzle.

Cadouri pentru copiii de 3-4 ani

Aceasta este varsta la care cei mici incep sa cunoasca sensul diverse concepte care fac parte din viata sa. Acum este momentul in care incepe sa socializeze cu alti copii si in care exploreaza lumea din jurul sau cu mai multa curiozitate. Pentru micutii de 3-4 ani poti alege, deci, triciclete copii, masinute electrice sau chiar role cu roti ajutatoare.

Cartile cu imagini care ilustreaza povestile lor preferate se numara si ele printre cele mai inspirate idei de cadouri pe placul copiilor de pana in 4 ani.

Cadouri pentru copiii de 4-5 ani

In aceasta perioada a copilariei, este un moment propice dezvoltarii laturii creative. Prin urmare, ofera-i micutului tau obiectele necesare pentru realizarea desenelor, colajelor, sau a accesoriilor handmade. Cadoul ideal? Un kit complet din care sa nu lipseasca plastelina, creioanele colorate, acuarelele si pensule de pictura, hartia creponata, hartia glasata, lipicul si foarfecele de plastic! Un dar pe care micutii il pot gasi foarte interesant la aceasta varsta este si un set de olarit, deoarece stimuleaza abilitatile motrice fine, precum si coordonarea maini-ochi.

În articolul

5 idei de cadouri pentru copiii pana in 5 ani

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x