5 Obiecte utile pentru orice prescolar

Publicat pe 14.02.2019 la 14:52 Actualizat pe 14.02.2019 la 14:55

Primul an de scoala poate fi si cel mai greu pentru copil daca nu primeste sprijinul si sfaturile de care are nevoie.

Inceperea scolii este un motiv de bucurie pentru cei mici, care abia asteapta sa isi cunoasca colegii, dar si un factor de stres pentru parintii, care nu stiu de ce obiecte are nevoie copilul cu adevarat. Iti facem o lista cu cele mai utile cinci obiecte de care un prescolar are nevoie!

Obiecte utile unui copil in primul an de scoala

Primul an de scoala poate fi si cel mai greu pentru copil daca nu primeste sprijinul si sfaturile de care are nevoie. Este prima data cand intra in contact cu un program intens de studiu, cu multe carti si caiete, cu materii diferite si oameni noi. Pentru a se acomoda cat mai repede si pentru a-l invata sa fie cat mai ogranizat, parintii trebuie sa se mobilizeze si sa cumpere cateva obiecte utile. Pentru a te ajuta sa scapi de agitatia cumparaturilor, ti-am facut o lista cu cele mai importante lucruri de care un prescolar are nevoie. Asadar:

Ghiozdan. Bineinteles ca nu puteam incepe scoala fara un ghiozdan potrivit. Din fericire, in comert sunt disponibile o multime de modele, iar pe site-urile online cu produse speciale pentru copii gasesti o multime de ghiozdane mai ieftine dar frumoase. Lasa-l pe pitic sa isi aleaga modelul de ghizdan care ii place cel mai mult, in felul acesta il vei face responsabil cu organizarea ghiozdanului in fiecare zi a saptamanii.

Uniforma scolara. Nimic nu este mai placut decat sa ii vezi pe cei mici imbracati elegant in uniforma scolara. Este o forma de respect pe care cel mic o aduce scolii si profesorilor din clasa. Inainte de a cumpara uniforma scolara, vorbeste cu directorul scolii si vezi care este modelul de uniforma pe care trebuie sa il alegi. Este posibil ca fiecare scoala sa aiba propriile reguli vestimentare. Asigura-te ca ii alegi un model pe masura pentru a se simti cat mai confortabil in timpul orelor de curs.

Rechizite. La inceput de an, mai ales in clasa I, piticul nu are nevoie de atat de multe caiete, insa este nevoie de o serie de accesorii. Nu uita de penar, caiet pentru desen, creioane colorate, guma de sters, trusa pentru orele de lucru manual. Cel mai bine, vorbeste la scoala si vezi ce instrumente li se cer in primul trimestru.

Jucarii educative. Importante pentru dezvoltarea abilitatilor esentiale, jucariile educative nu trebuie sa lipseasca din viata prescolarilor. Vorbim aici despre jocuri care ii invata sa numere, sa citeasca, jocuri de indemanare sau jucarii logice.

Obiecte de igiena personala. Asigura-te ca in ghiozdanul copilului se regasesc si obiecte de igiena persoanala. Un gel antibacterian, un pachet de servetele uscate si un pachet de servetele umede, dar si o cutiuta pentru sandwich-ul la pachet.


Cum stii sa alegi ghiozdanul potrivit pentru un prescolar

Pentru ca primul obiect care nu trebuie sa ii lipseasca prescolarului este ghiozdanul, ne-am gandit sa iti spunem si cateva criterii importante pentru alegerea modelului potrivit. Un ghiozdan ales nepotrivit, din pacate, poate aduce o serie de neplaceri si chiar probleme de sanatate pentru colana celui mic. Asadar, inainte de a alege ghiozdanul tine cont de urmatoarele:

  1. Sa fie un model practic;
  2. Sa aiba dimensiunile corecte si sa nu atarne in spatele copilului;
  3. Sa fie compartimentat cat mai bine pentru a distribui in mod optim greutatea totala;
  4. Sa aiba barete late, moi, captusite si reglabile;
  5. Sa fie confectionat dintr-un material usor, de preferat impermeabil;
  6. Probleaza ghizdanul inainte de inceperea scolii pentru a te asigura ca este potrivit pentru copil.
În articolul

5 Obiecte utile pentru orice prescolar

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x