7 obiceiuri ale oamenilor cu o inteligență peste medie

Publicat pe 24.01.2018 la 13:28 Actualizat pe 24.01.2018 la 13:33

Inteligența unei persoane este adeseori asociată cu succesul de care se bucură în viață, însă acesta nu este singurul indicator al unei inteligențe peste medie. Oamenii cu un IQ ridicat au în comun mai multe trăsături și obiceiuri care îi deosebesc de restul lumii. Iată care sunt aceste obiceiuri pe care le au toate persoanele inteligente și cum putem dobândi acele învățături care ne lipsesc:

Citesc foarte mult

Un om inteligent știe să aprecieze valoarea cărților și citește cu aceeași plăcere și opere din literatură, dar și cărți de istorie sau de analiză, care îi ajută să înțeleagă mai bine contextul unui fenomen social. Persoanele pasionate de lectură au biblioteci cu rafturi pline de cărți și nu ezită să își îmbogățească colecția, mai ales când găsesc astfel de reduceri la cărți, pe care le pot comanda online, la prețuri mai mici ca în librării.

Sunt într-un proces continuu de învățare

Persoanele inteligente sunt acelea care se află într-un permanent proces de învățare, vor să își lărgească orizonturile și sunt avide după cunoaștere. Pentru ele, fiecare experiență reprezintă o oportunitate de a învăța ceva nou și nu refuză nicio ocazie pentru a-și îmbogăți cunoștințele.

Nu au idoli

O persoană inteligentă își va forma singură propriile opinii sau idei, după ce va cântări cu mare atenție argumente pro și contra. Oamenii cu un IQ peste medie nu au idoli ale căror idei le preiau de-a gata, dar asta nu înseamnă că ei nu se pot lăsa inspirați de munca unor persoane pe care le admiră sau nu pot avea mentori de la care să învețe unele lucruri. Ei sunt încrezători în forțele proprii și știu că vor găsi răspunsurile de care au nevoie doar după ce se informează suficient, fără să ia de bune opiniile celor din jur.

Au o curiozitate insațiabilă

Un studiu publicat în 2016 arată că există o legătură între inteligența copiilor și deschiderea lor la noi experiențe, ceea ce se traduce la vârsta adultă prin curiozitatea intelectuală. Oamenii de știință au evaluat un eșantion de persoane cu vârste de peste 50 de ani și au descoperit că aceia cu un IQ ridicat erau mai dispuși să încerce lucruri sau experiențe noi decât aceia cu un IQ mediu.

Se adaptează rapid schimbărilor

Persoanele inteligente sunt mai flexibile și se adaptează mai ușor unor mari schimbări. Studii recente ale unor psihologi arată că inteligența este strâns legată de capacitatea de a-ți adapta comportamentul la condiții noi ale unui mediu. Spre deosebire de cei care refuză să accepte schimbările, persoanele inteligente se gândesc la cum pot folosi noile condiții în favoarea lor și nu pierd mult timp gândindu-se la trecut.

Înțeleg că nu le știu pe toate

Cei mai inteligenți oameni nu se tem să recunoască atunci când nu știu un lucru și nu vor încerca să mascheze acest lucru. „Dacă ei sunt conștienți că nu știu, atunci asta înseamnă că pot învăța”, scrie autorul Jim Winer, care citează un studiu care a descoperit că persoanele cu o inteligență scăzută sunt mai predispuse la a-și supraevalua calitățile cognitive. Iar un experiment efectuat pe mai mulți studenți din SUA a arătat că aceia care au obținut rezultate proaste la un test au supraestimat cu 50% numărul întrebărilor la care răspunseseră corect, în timp ce studenții care au avut rezultate bune la test subestimaseră numărul întrebărilor la care au dat răspunsuri corecte.

Sunt lipsiți de aroganță

Oamenii inteligenți își cunosc propria valoare și sunt conștienți de calitățile lor, dar și de lucrurile pe care le mai au de învățat. De aceea, ei nu au o atitudine superioară și atotștiutoare și nu se comportă cu aroganță nici măcar în relațiile cu persoane care le sunt inferioare. Un om inteligent știe că are de învățat câte ceva de la fiecare persoană cu care intră în contact, așa că nu va privi cu superioritate oamenii.

Sursa foto: Shutterstock/Copyright: Ollyy

În articolul

7 obiceiuri ale oamenilor cu o inteligență peste medie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x