Afecțiunile anunțate de durerile din timpul mersului

Publicat pe 29.08.2017 la 17:34 Actualizat pe 29.08.2017 la 17:42

Peste 65% dintre adulti sufera de boli articulare.

Shutterstock/Copyright: nullplus

O durere apărută atunci când parcurgi pe jos o distanță mai mare și care dispare imediat ce te așezi poate fi un indicator pentru mai multe afecțiuni serioase. Indiferent de zona în care este localizată, durerea nu este niciodată un simptom care trebuie ignorat.

Conform unei statistici a Organizației Mondiale a Sănătății, peste 65% dintre adulți suferă de boli articulare. Primele simptome ale acestor afecțiuni apar în timpul mersului sau atunci când depui efort fizic și se ameliorează când activitatea este întreruptă. Vestea bună este însă că multe dintre aceste boli pot fi prevenite sau încetinite, cât timp mergi la un control medical și respecți sfaturile medicului care pune diagnosticul. Iată care sunt cele mai frecvente afecțiuni care sunt anunțate de durerile din timpul mersului:

Gonartroza, boala care imobilizează genunchii

Gonartroza este o afecțiune care apare mai ales la persoanele peste 40 de ani și este cauzată de uzarea cartilajului care acoperă extremitățile oaselor de la nivelul genunchiului. Acest cartilaj permite flexarea și mișcarea genunchilor cu ușurință, iar când apar primele semne de deteriorare, se instalează și durerea. Disconfortul și dificultatea de a mișca genunchiul devin evidente în timpul mersului și la primele ore ale dimineții, iar durerea se ameliorează atunci când stai jos sau întinzi piciorul.

Din fericire, aceasta afecțiune poate fi tratată cu succes, astfel încât să îți recapeți mobilitatea și libertatea de mișcare. Dacă citești aceste articole despre tratamentul eficient și rapid al gonartrozei vei reuși să îți dai seama dacă ai un risc crescut de a suferi de această boală, dar și ce ai de făcut pentru a-ți ameliora durerile și ce ar trebui să îi spui medicului, astfel încât să reușească să îți pună un diagnostic corect.

Ateroscleroza, principala cauză de deces la nivel mondial

Ateroscleroza este o boală extrem de periculoasă, care poate fi fatală atunci când nu este diagnosticată și tratată la timp. Această afecțiune apare atunci când grăsimile din sânge se depun pe artere și formează plăci care nu mai permit sângelui încărcat cu oxigen să ajungă în țesuturi. Așa se explică și durerile apărute în timpul mersului: mușchii încordați au nevoie de oxigen pentru a funcționa, iar când nu primesc suficient, devin dureroși. Pentru că durerea dispare în momentul în care te oprești și te așezi, multe persoane ignoră acest simptom și nu merg la medic.

Este important însă de știut că durerile în mers semnalează că ateroscleroza a intrat în al doilea stadiu, dintre cele patru cunoscute. În această fază, afecțiunea este tratabilă și nu pune în pericol viața. Însă în stadiul trei, durerea nu mai dispare atunci când iei o pauză de la mers. Iar ultimul stadiu, cel letal, este sinonim cu necrozarea țesuturilor private de oxigen.

Artrita, boala care afectează 30% dintre europeni

Artrita este definită ca o inflamare a uneia sau mai multor articulații, apare la persoanele în vârstă, ca urmare a unei lovituri în zona articulației sau la persoanele care fac sport de performanță. Există mai multe afecțiuni cauzate de artrite, cea mai frecventă fiind poliartrita reumatoidă. Această boală afectează mai mult femeile decât bărbații, debutează între 25 și 40 de ani și, în multe cazuri, este moștenită genetic.

Astfel, dacă ai avut în familie cazuri de artrite, este bine să tratezi cu seriozitate această afecțiune și să nu ignori posibilele simptome. Cel mai evident simptom este apariția durerii în timpul mersului, la mișcările bruște sau după o perioadă mai lungă de repaos, atunci când reiei o activitate fizică. Cei mai mulți pacienți se plâng de dureri insuportabile dimineața, când articulațiile sunt mai inflamate după somn și ore de inactivitate. Când este depistată la timp, evoluția artritei poate fi încetinită, astfel încât să nu se ajungă la invaliditate, așa că nu ezita să mergi la medic imediat cum observi apariția unora dintre simptomele de mai sus.

Sursa foto: Shutterstock/Copyright: nullplus

În articolul

Afecțiunile anunțate de durerile din timpul mersului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x