Anotimpul schimbării: 5 activităţi zilnice care te vor ajuta să te perfecţionezi în această toamnă

Publicat pe 14.11.2018 la 08:56 Actualizat pe 14.11.2018 la 09:24

Toamna este momentul oportun pentru o privire introspectivă şi o analiză pe care fiecare dintre noi poate să şi-o facă doar privind cu sinceritate către sine. Nu trebuie să ai cunoştinţe profunde de psihologie ca să ştii ce să cauţi, trebuie doar să-ţi pui câteva întrebări potrivite.

Toamna este momentul oportun pentru o privire introspectivă şi o analiză pe care fiecare dintre noi poate să şi-o facă doar privind cu sinceritate către sine. Nu trebuie să ai cunoştinţe profunde de psihologie ca să ştii ce să cauţi, trebuie doar să-ţi pui câteva întrebări potrivite:

  • Sunt femeia care mi-am dorit să devin?
  • Fac destule lucruri pentru mine?
  • Ce pot să îmbunătăţesc?
  • Mă complac în rutina de zi cu zi?
  • Ce pot face pentru fericirea mea?

Odată ce ţi-ai răspuns la întrebările de mai sus, e timpul să iei măsuri. Dacă nu eşti mulţumită cu ceea ce faci, poţi profita de schimbările pe care le aduce toamna în lumea din jurul nostru pentru a iniţia câteva schimbări şi în tine.

Urmează cel puţin unul dintre sfaturile de mai jos şi bucură-te de modul în care câteva mici schimbări - de atitudine sau de obiceiuri - îți pot transforma viața în mai bine.

1. Concentrează-te asupra scopurilor tale

Pentru multe dintre noi, o zi ploioasă de toamnă este o adevărată tragedie. Poţi profita de timpul pe care-l petreci în casă pentru a te concentra asupra carierei sau a planurilor tale personale. E drept, ai putea să petreci ziua în vârful patului, la televizor, dar nu te vei simţi la fel de împlinită. Toamna îţi oferă cadrul perfect: concediul şi nebunia verii au trecut, aşa că trebuie să-ţi setezi alte ţeluri.

2. Lasă natura să te inspire

Odată ce te-ai decis să te focusezi asupra vieţii şi a viitorului tău, caută cea mai bună inspiraţie în natură. Toamna este cel mai bogat sezon - în arome, în culori, în aerul răcoros. Dacă ai de luat o decizie importantă pentru tine, mergi în parcul tău preferat, bucură-te de atmosfera tomnatică şi limpezeşte-ţi mintea. Îţi va fi mai uşor să iei hotărârile potrivite care îţi vor schimba viaţa în bine.

3. Învaţă să gândeşti pozitiv

Depresia de toamnă nu este doar o scuză inventată de unii oameni ca să-şi explice lenea sau lipsa de chef. Un studiu publicat în European College of Neuropsychopharmacology a demonstrat că starea de spirit e influenţată de durata mai scurtă a zilelor şi de nivelul de serotonină din corp. Îţi poţi schimba starea de spirit dacă te vei gândi mai mult la lucrurile pozitive din viaţa ta, atunci când mulţi dintre cei din jur se plâng de vreme şi de lipsa energiei.

4. Fă mai multe pentru tine

Pentru multă lume, unele dintre cele mai populare activităţi în lunile de toamnă se petrec în casă, pe canapea: surfingul pe reţelele de socializare, serialele TV sau emisiunile noi din grila de toamnă. Toate astea nu sunt ceva rău, dar ai putea fi mai câştigată dacă ai face şi lucruri productive. Învaţă o limbă străină, scrie pe un blog despre pasiunile tale sau fă planuri pentru o afacere. Sunt activităţi care te vor ajuta să-ţi schimbi în bine viaţa începând de acum.

5. Experimentează lucruri noi

Toamna te poţi implica în proiecte noi, dar şi experienţele noi au un loc în viaţa ta. Cel mai bun exemplu e fumatul. Dacă fumezi, poţi renunţa la ţigările clasice în favoarea unui dispozitiv care încălzeşte tutunul, cum este IQOS. Printre avantaje sunt absenţa fumului, a scrumului şi a mirosului neplăcut, dar poţi găsi online şi alte păreri despre IQOS, de la oameni care şi-au schimbat viaţa cu ajutorul lui.

Iată alte câteva lucruri care nu-ți vor ocupa mai mult de 10 minute în fiecare zi, dar care te vor ajuta să-ți dezvolți spiritul și să reușești să duci mai departe toate schimbările pe care ți le-ai propus în viața ta.

Așadar, toamna nu este doar anotimpul ploios și anost dinaintea iernii, ci un sezon al schimbării în mijlocul căruia poți găsi susținerea necesară pentru a te dezvolta, a evolua ca persoană și a deveni cea mai bună variantă a ta. Trebuie să ai doar voință și dorință de schimbare. Odată ce ai călcat pe acest drum, totul ți se va părea mai ușor.

Sursa foto: Shutterstock

În articolul

Anotimpul schimbării: 5 activităţi zilnice care te vor ajuta să te perfecţionezi în această toamnă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Doliu în lumea muzicii din România! A murit George Nicolescu, solistul de muzică ușoară care s-a născut orb / FOTO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x