Baclavale
Publicat pe 23.04.2012 la 18:28
Ingrediente:
Pentru aluat:
1 kg făină
7 linguri ulei
7 linguri iaurt
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 praf de sare
1 ou
200 g nuci întregi
Pentru sirop:
3 căni zahăr
3 căni apă
1 lămâie
Mod de preparare:
Adăugăm oul în făină, un praf de sare, iaurt, zahăr vanilat şi ulei.
Se face un sirop din 3 căni de zahăr şi 3 căni de apă, care se lasa la fiert până se îngroaţă, după care se adaugă lămâie şi coajă de lămâie.
Se face o cocă nu foarte tare din care se formează mai multe biluţe care se întind şi se ung cu ulei.
După aceea se pune în mijloc nuca, se împachetează pliind cele patru colţuri ale aluatului şi se pun în tavă la copt 15-20 de minute.
După ce se scot din tavă şi se răcesc, se toarnă peste ele siropul.