Beţe cu nucă
Publicat pe 11.05.2012 la 18:14
Ingrediente:
3 căni cu nucă măcinată
1/2 cană cu zahăr pudră
3 ouă
coajă de lămâie şi portocală
1 cană zahăr tos
esenţă de rom
2 pacheţele zahăr vanilat
Mod de preparare:
Nuca se amestecă cu zahărul pudră, 2 gălbenuşuri şi 1 ou întreg, coaja de lămâie şi potocală şi esenţele rezultând un aluat tare.
Se întinge sub foarma unui dreptunghi cu latura mică de 10 cm.
Se bate o bezea din 2 albuşuri şi o cană de zahăr tos care se adaugă treptat în ploaie.
Bezeaua se întinde peste aluatul de nucă şi taie beţişoare de 1 cm.
Beţele se aşeaza în tavă cu hârtie de copt şi unsă cu puţin ulei.
Se coc 10 minute în cuptorul încins dar oprit în momentul coacerii sau cu uşa de la cuptor deschisă.