VIDEO: Brian May şi Robbie Williams, printre artiştii care au lansat o melodie în sprijinul victimelor de la Grenfell Tower: "Refuz să fiu redus la tăcere"

Publicat pe 21.06.2017 la 15:53 Actualizat pe 21.06.2017 la 16:14

La inregistrarea piesei au contribuit si supravietuitori ai incendiului si locuitori din zona in care a avut loc tragedia.

Brian May, Robbie Williams şi Leona Lewis se numără printre cei peste 50 de artişti care au lansat un single în sprijinul victimelor incendiului de la Grenfell Tower din Londra. Melodia este un cover al piesei ”Bridge Over Troubled Water” a trupei Simon & Garfunkel.

Melodia, a cărei înregistrare a fost coordonată de producătorul de televiziune Simon Cowell, a ocupat locul întâi pe iTunes după doar două ore de la lansare.

La înregistrarea piesei au contribuit şi supravieţuitori ai incendiului şi locuitori din zona în care a avut loc tragedia, ca parte a unui cor dirijat de Gareth Malone.

Melodia este disponibilă pentru descărcare începând de miercuri, de la ora locală 08.00, la o săptămână după incendiu. Donaţiile pot fi făcute direct pe site-ul artistsforgrenfell.com.

Simon Cowell, care locuieşte în burgul londonez unde a avut loc incendiul, a anunţat single-ul pe 14 iunie.

Cântecul începe cu versuri interpretate de rapperul Stormzy: ”Nu ştiu de unde să încep. Aşa că voi începe prin a spune că refuz să te iert. Refuz să fiu redus la tăcere. Refuz să te neglijez”.

Aceea ar fi putut fi casa mamei mele/ Sau acela ar fi putut fi nepotul meu. Sper că voi vă odihniţi şi sunteţi liberi acolo sus”, mai arată versurile cântecului.

Între alţi artişti care au contribuit la înregistrarea melodiei se numără Brian May, Nile Rodgers şi Roger Daltrey, cu versuri interpretate, între alţii, de Ella Eyre, Labrinth şi Paloma Faith.

Au mai interpetat versuri artişti precum James Blunt, Jessie J, Rita Ora, Craig David, James Arthur, Dan (Bastille), Emeli Sande, Gregory Porter, Omar, Jorja Smith, Roger Daltrey (The Who), Jessie Ware, Anne-Marie şi Ella Henderson, Louisa Johnson, Liam Payne, Louis Tomlinson, Skepta, Kelly Jones, dar şi Louisa Johnson, câştigătoare a emisiunii-concurs ”X Factor”.

”Sper că melodia arată puterea comunităţii şi a oamenilor. Aceasta este frumuseţea Londrei. Integrarea o face incredibilă”, a spus Emeli Sande.

O parte a melodiei a fost înregistrată de pianistul Tokio Myers, care a câştigat recent emisiunea ”Britain's Got Talent”, Bastille şi Dua Lipa.

Incendiul de la Grenfell Tower, pe Lancaster West Estate, a fost semnalat în noaptea de marţi, 13 iunie, spre miercuri, 14 iunie, la ora locală 01.16 (03.16, ora României). Poliţia din Londra a estimat luni că 79 de persoane au murit.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În articolul

VIDEO: Brian May şi Robbie Williams, printre artiştii care au lansat o melodie în sprijinul victimelor de la Grenfell Tower: "Refuz să fiu redus la tăcere"

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x