Budică din tăiţei cu sos de căpşuni
Publicat pe 22.05.2012 la 12:02
Ingrediente:
- tăiţei
- ouă
- brânză de vaci
- zahăr
- unt
- pesmet
- coajă de lămâie
- zahăr vanilat
- sare
Mod de preparare:
Tăiţeii fierţi se pun la scurs în strecurătoare şi se trec sub jet de apă rece.
Se amestecă tăiţeii cu brânza de vaci, galbenuşurile de ou, coaja de lămâie, zahărul şi zahărul vanilat şi apoi se amestecă încet cu albuşul care a fost bătut spumă cu zahăr.
Se aşează în tava tapetată cu unt şi pesmet şi se coace la cuptor.
Pentru sos avem nevoie de: căpşuni, zahăr, vin roşu şi după gust mentă verde.
Se caramelizează zahărul, se adaugă capşunele care au fost tăiate cuburi şi vinul roşu.
Se fierb împreună până când zahărul s-a topit iar sosul a căpătat o consistenţă şi o culoare plăcută.
La final se adaugă mentă în sos.