Budincă din brânză cu sos de căpşuni
Publicat pe 22.05.2012 la 12:11
Ingrediente:
- biscuiţi
- unt
- scorţişoară
- brânză fină
- ouă
- amidon
- coajă de lămâie
- zahăr
- căpşuni
- vin
- zahăr
- praf de copt
Mod de preparare:
Se topeşte o parte din unt şi se amestecă cu scorţişoara şi cu biscuiţii care au fost daţi la maşina de tocat.
Se tapetează o tavă pe care s-a pus în prealabil o foaie de copt.
Galbenuşurile de ou se amestecă cu zahărul până se fac spumă, după care se amestecă cu brânză fină, cu unt la temperatura camerei, amidon, zahăr vanilat, cojă de lămâie, praf de copt stins în oţet.
Albuşurile se bat spumă.
Se amestecă cele două compoziţii şi se toarnă peste pasta de biscuiţi.
Se pune prăjitura la cuptor pentru o oră la o temperatură de 160 grade.
Pentru: căpşuni, zahăr, vin roşu şi, după gust, mentă verde.
Se caramelizează zahărul, se adaugă capşunile care au fost taiate cuburi şi vinul roşu.
Se fierb împreună până când zahărul s-a topit iar sosul a căpătat o consistenţă şi o culoare plăcută.