Care este rolul pachetului de beneficii la angajare

Publicat pe 11.07.2019 la 16:45 Actualizat pe 11.07.2019 la 16:49

Toți oamenii își doresc să fie apreciați pentru munca depusă, de aceea angajatorii se întrec în a-și păstra cei mai valoroși salariați și a-i convinge pe cei mai talentați candidați să le accepte ofertele de angajare.

Studiile din domeniul resurselor umane arată că salariul oferit nu mai este de ajuns pentru a garanta satisfacția și motivarea angajatului. Pe lângă remunerație, contează foarte mult beneficiile oferite, felul în care el se simte la locul de muncă, șansele de avansare și reputația companiei. Toți oamenii își doresc să fie apreciați pentru munca depusă, de aceea angajatorii se întrec în a-și păstra cei mai valoroși salariați și a-i convinge pe cei mai talentați candidați să le accepte ofertele de angajare.

De ce sunt importante beneficiile extra-salariale

Pentru micii afaceriști și companiile care sunt la început de drum, furnizarea unui pachet de beneficii poate părea un lux de nepermis. Cu toate astea, construirea unui pachet atractiv de beneficii trebuie să reprezinte o prioritate pentru orice angajator care dorește să fie competitiv în recrutarea unor candidați de valoare și să își motiveze personalul.

Companiile au dezvoltat programe de loialitate, care cuprind beneficii de natură financiară și privilegii care țin de dezvoltarea personală, cele mai apreciate fiind:

Tichete de masă;
● Abonament de servicii medicale;
● Programe de training și acoperire costuri certificări profesionale;
● Program de lucru flexibil sau de acasă;
● Acces la săli de sport;
● Bonusuri și prime în funcție de performanță;
● Decontare sau asigurare a transportului, mai ales pentru angajații care fac naveta;
● Prime de vacanță;
● Telefoane mobile și abonamente preferențiale, laptopuri performante;
● Cafea, fructe și/ sau gustări asigurate.

În condițiile în care acestea au devenit avantaje de bază, lipsa unui pachet de beneficii îi va determina pe cei interesați de posturile disponibile într-o companie să refuze oferta salarială.

Cum alegi beneficiile convenabile pentru ambele părți

În elaborarea unui pachet bun de beneficii sunt esențiale trei considerente:

1) Resursele financiare ale companiei - nu toate companiile își permit să ofere ce și-ar dori. Beneficiile de natură financiară - tichetele de masă, bonusurile, asigurările medicale și de viață presupun alocarea unui buget și administrarea responsabilă a acestuia, odată cu buna cunoaștere a implicațiilor fiscale.

2) Nevoile angajaților - în multe firme se face greșeala de a oferi beneficii pe care angajații nu le folosesc. Având în vedere că satisfacția și eficiența unui salariat sunt strâns legate de ceea ce îi este pus la dispoziție de către compania pentru care lucrează, este recomandat ca beneficiile extra-salariale să fie corelate cu necesitățile angajaților și cu natura muncii prestate. Din acest punct de vedere, trebuie ținut cont și de faptul că același beneficiu are o valoare percepută diferit de la angajat la angajat.

3) Competiția de pe piața muncii: Pentru candidați și angajați, pachetul de beneficii complementar salariului este un factor motivațional extrem de important, pentru că le asigură satisfacerea unor nevoi. Pentru recrutori, beneficiile potrivite sunt printre cele mai puternice și convingătoare mecanisme de atragere și retenție a angajaților. În același timp și, poate cel mai important, acestea au un rol vital în diferențierea unei companii față de competiție, astfel încât este indicat ca fiecare angajator să se străduie să includă și ceva inedit sau specific industriei în care activează.

Interesul companiei de a investi în membrii colectivului său este dovedit de condițiile de muncă, salariul și beneficiile extra-salariale pe care aceasta le oferă. Cu cât acestea vor fi apropiate de așteptările și meritele angajatului, cu atât mai probabil este ca respectiva afacere să dezvolte.

Sursa foto: pexels.com

În articolul

Care este rolul pachetului de beneficii la angajare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Prietenii lui Naomy cer ajutor disperat pentru repatrierea cântăreței! Cunoscuta blondă a murit ieri, la 47 de ani, în urma unui AVC / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x