Care sunt cele mai frumoase campusuri universitare din lume

Publicat pe 18.09.2019 la 10:23 Actualizat pe 18.09.2019 la 10:30

După ce, în timpul studenției, a fost cazat în căminul din Regie, omul de afaceri Liviu Tudor a decis să înființeze primul și cel mai mare campus studențesc privat din țara noastră, West Gate Studios.

Să alegi universitatea la care vei studia în următorii ani este o decizie importantă și, pe lângă materiile pe care urmează să le aprofundezi, sunt importante și alte facilități pe care o astfel de instituție de învățământ ți le oferă.

Cum arată campusul universitar? Care sunt ofertele de cazare? Sunt spații verzi în care poți studia? Universitatea are o bibliotecă bogată? Regie, Kogălniceanu, Theodor Pallady, Stoian Militaru, Tei sunt doar câteva dintre căminele de stat bucureștene. De multe ori, însă, studenții nu reușesc să obțină un loc într-un astfel de cămin, drept urmare se orientează către cele private.

După ce, în timpul studenției, a fost cazat în căminul din Regie, omul de afaceri Liviu Tudor a decis să înființeze primul și cel mai mare campus studențesc privat din țara noastră, West Gate Studios. Antreprenorul român a dorit să creeze un complex de cămine la standarde ridicate, la fel cum sunt cele din străinătate. Complexul are peste 900 de garsoniere și apartamente, dar și multiple facilități, precum săli de studiu, o bibliotecă modernă, restaurant, teren de tenis, sală de fitness, cafenea şi club.

Am vrut să aflăm care sunt condițiile la nivel internațional, în campusurile universitare, și am căutat universitățile care se mențin în topuri în ceea ce privește educația oferită studenților, dar și atmosfera din căminele pe care le pun la dispoziție.

Iată, așadar, care sunt universitățile care dispun de unele dintre cele mai frumoase campusuri studențești din lume și ce facilități oferă studenților care le trec pragul.

1.Universitatea Loughborough

Menținut la standarde ridicate, campusul Universității Loughborough este recunoscut pentru facilitățile sportive pe care le oferă studenților, dar și pentru atmosfera prietenoasă. Are un număr impresionant de grădini și spații amenajate în aer liber, unde studenții pot învăța, pot participa la diferite activități de grup sau, pur si simplu, se pot relaxa. Cei care își petrec anii de studenție în campusul Universității Loughborough au acces la cafenele și baruri, precum și la multe locuri istorice pe care le pot vizita.

2. Universitatea Harvard

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că la Universitatea Harvard studiază unii dintre cei mai inteligenți oameni din întreaga lume, iar faptul că are cea mai mare bibliotecă academică, cu aproximativ 400 de milioane de manuscrise, este la fel de impresionant ca trecutul glorios al acestei instituții de învățământ. De asemenea, campusul reprezintă fundalul pentru tot ceea ce se întâmplă în cadrul universității, oferind resurse nelimitate, care includ laboratoare, muzee, precum și centre de cercetare pentru a sprijini munca studenților în aproape orice domeniu sau disciplină. Campusul Universității Harvard cuprinde 12 cămine rezidențiale.

3. Universitatea din Coimbra

Înființată în 1290, Universitatea din Coimbra este una dintre cele mai vechi din lume și cea mai veche din Portugalia. Construit pe temelia unui fost palat, campusul, care datează din secolul al 16-lea, este clasificat drept patrimoniu mondial UNESCO.

Situată în centrul istoric al Coimbrei, universitatea adăpostește peste 21.000 de studenți, 10% dintre aceștia fiind străini. Universitatea din Coimbra este organizată în trei campusuri și cuprinde opt facultăți. Printre facilitățile cheie ale campusurilor se numără teatre, săli de sport, stadioane, o editură, un observator astronomic, o bibliotecă barocă, muzee și un turn cu clopotniță care datează din secolul al 18-lea.

Pe lângă aceste trei universități, unde studenții se pot bucura din plin de educație academică și de facilități de locuire dintre cele mai bune, mai sunt multe alte instituții de învățământ care se preocupă din plin de bunăstarea celor care le trec pragul. Multe dintre cele mai cunoscute și apreciate universități la nivel internațional se află în Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Sursă foto: Roman Samborskyi/ Shutterstock

În articolul

Care sunt cele mai frumoase campusuri universitare din lume

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Henry Cavill şi Natalie Viscuso vor deveni părinţi pentru prima oară. Cum a anunţat actorul că va avea un copil
a1.ro
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
as.ro
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
x