Cât timp ne-ar lua să călătorim până la cele șapte planete similare Pământului cu tehnologia actuală
Publicat pe 23.02.2017 la 19:46 Actualizat pe 23.02.2017 la 19:52
TRAPPIST-1 se afla la aproximativ 40 de ani lumina distanta
Descoperirea unui sistem solar cu șapte planete similare Pământului în relativa apropiere a Pământului, la "doar" 40 de ani lumină, reprezintă, fără îndoială, un moment important pentru astronomi și în special pentru astrobiologii aflați în căutarea vieții pe alte planete.
SPACE.com propune un material în care analizează de cât timp am avea nevoie, cu tehnologia actuală, să ajungem până la steaua TRAPPIST-1.
TRAPPIST-1 se află la aproximativ 40 de ani lumină distanță, adică în jur de 369 de trilioane de kilometri. Am avea nevoie de 40 de ani pentru a ajunge la ele dacă am putea călători cu viteza luminii, însă, cel puțin deocamdată, nu există tehnologia necesară pentru a atinge astfel de viteze. Oamenii au construit și trimis în spațiu o serie de vehicule foarte rapide. Cu tehnologia din prezent, de cât timp am avea nevoie pentru a ajunge la sistemul solar TRAPPIST-1?
Cunoscând viteza maximă de deplasare a unui vehicul cosmic, putem calcula de cât timp avem nevoie pentru a străbate distanța până la TRAPPIST-1.
New Horizons
New Horizons a survolat planeta pitică Pluto în 2015 și în prezent străbate Centura Kuiper (de obiecte transneptuniene) spre marginile sistemului solar cu viteza de 14,31 kilometri pe secundă (51.500 km/h). Viteza lui New Horizons este foarte mare, dar chiar și așa ar avea nevoie de aproximativ 817.000 de ani pentru a ajunge până la TRAPPIST-1. Acest interval de timp este enorm dacă ținem cont de faptul că specia Homo sapiens a apărut abia în urmă cu aproximativ 200.000 de ani.