Cherdele
Publicat pe 23.03.2012 la 16:31 Actualizat pe 23.03.2012 la 17:01
Ingrediente:
1 kg făină de grâu
untură pentru uns tava
drojdie
iaurt
250 g brânză de vacă
sare
6 ouă
1 cană apă
1 cană lapte
Mod de preparare:
Făina se pune într-un recipient. În mijloc se face un loc, se pune 1 linguriţă de sare, puţină apă şi drojdia.
Se frământă şi se lasă 30 de minute la dospit.
Când a crescut, se ia o bucată de aluat, se rulează sub formă de sul, se întinde puţin.
În interior se pune brânza sfărâmată.
Ouăle se bat şi se amestecă cu laptele.
Se rulează înapoi sub formă de sul.
Se taie bucăţi potrivite care se aşează într-o tavă unsă.
Se mai lasă puţin la dospit.
Când au crescut, se ung pe deasupra cu puţină untură.
Se toarnă pe deasupra ouăle bătute cu lapte.
Se bagă la cuptor 45 de minute.
Se servesc cu iaurt sau smântână.