Chiftelute marinate de porc
Publicat pe 02.05.2012 la 18:34
Ingrediente:
1,5 kg carne de porc
suc de roşii
foi de dafin
sare
piper
ulei
făină
3-4 ouă
mărar
usturoi verde
câteva felii de pâine
Mod de preparare:
Carnea de porc se toacă, se amestecă cu pâinea înmuiată în apă sau lapte şi se condimentează.
Usturoiul verde se toacă mărunt după care se pisează într-un mojar.
Se adaugă în carnea tocată alături de mărarul verde tocat mărunt şi 3 ouă.
Se omogenizează bine şi se presară 3-4 linguri de făină.
Compoziţia se mai amestecă puţin şi se formează chifteluţele în formă de bilă.
În momentul în care se pun la prăjit chifteluţele se presează cu podul palmei pentru a le da forma finală.
Sosul:
Se încing câteva linguri de ulei şi se toarnă sucul de roşii cu foile de dafin.
Sosul trebuie dat în foc câteva minute.
Chiftelele se aşează în cratiţă, în sosul de roşii şi se lasă 5 minute să se pătrundă de sos.
La final se adaugă mărar pisat.