Ciorbă acră cu cârnat
Publicat pe 02.05.2012 la 13:09
Ingrediente:
cârnat slovăcesc de Nădlag
morcovi
pătrunjel frunze
pătrunjel rădăcină
ceapă
ţelină
cartofi
smântână
foi de dafin
oţet
Mod de preparare:
Cârnatul slovăcesc de Nădlag se taie rondele şi se pune la călit în ulei sau unsoare. Ceapa, morcovul şi pătrunjelul rădăcină se răzuiesc şi se adaugă peste cârnat la călit.
Se condimentează cu boia, sare şi foi de dafin.
Cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se lasă deoparte pentru a fi adăugaţi mai târziu.
Peste cârnat şi legumele răzuite se presară 2-3 linguri de făină şi se adaugă apă caldă.
Se lasă la fiert cca 30-40 de minute, iar la jumătatea timpului de fierbere se adaugă şi cartofii tăiaţi cuburi.
La final se drege ciorba cu 3-4 linguri de smântână şi câteva linguri de oţet, după gust.