Ciorbă de ardei umpluţi dreasă cu smântână
Publicat pe 22.05.2012 la 12:09
Ingrediente:
- carne de porc
- carne de vită
- orez
- costiţă
- ouă
- ceapă
- roşii decojite
- morcovi
- ardei gras
- ţelină
- ulei
- mărar
- smântână
- oţet
- galbenuş de ou
Mod de preparare:
Carnea de porc, vită, costiţa, se trec prin maşina de tocat carne, amestecându-se cu pasta de tomate, mărar, ceapa călită, sarea, piperul şi orezul.
Cu această compoziţie se umplu ardeii.
Zarzavaturile se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se călesc în ulei.
Se pun la fiert în apă şi apoi se adaugă ardeii umpluţi.
Se fierb împreună apoi se adaugă roşiile, mărarul, iar la final se drege cu smântână şi galbenuşurile de ou.
Se acreşte cu oţet.