Ciorbă de lobodă şi leurdă
Publicat pe 22.05.2012 la 12:06 Actualizat pe 22.05.2012 la 12:10
Ingrediente:
- ceapă
- leurdă
- lobodă roşie
- ceapă
- ouă
- costiţă afumată
- smântână
- mărar
- oţet
- sare
- ulei
- gălbenuş de ou pentru dres ciorba
Mod de preparare:
Ceapa, mocovii, ţelina se călesc în ulei şi se pun la fiert în apă.
Se adaugă leurda şi loboda (curăţate şi spălate) şi se continuă fierberea.
Costiţa se căleşte în ulei şi se adaugă ouăle bătute din care pregătim o omletă.
Când legumele sunt fierte se adaugă omleta care a fost tăiată cuburi şi se mai continuă fierberea încă 10 minute.
Când ciorba este gata se drege cu smântână şi galbenuşurile de ou.
Apoi se adaugă sare, mărar şi oţet după gust.
Atenţie! Ciorba conţine şi costiţă.