Ciorbă de miel - Baranyfejleves
Publicat pe 11.04.2012 la 17:38 Actualizat pe 23.04.2012 la 18:11
Ingrediente:
cap de miel
pulpă de miel
1 ceapă
2 morcovi
2 legături pătrunjel verde
tarhon
usturoi
smântână (la final)
Găluşte:
făină
sare
apă
Mod de preparare:
Punem capul de miel la fiert, adăugăm sare, piper şi usturoi.
Între timp, curăţăm legumele şi le tăiem mărunt.
Călim ceapa şi peste ceapă se pun bucăţi din pulpa de miel.
După ce s-a albit carnea de miel, punem legumele la călit şi lăsăm câteva minute să se înnăbuşe. După ce a fiert capul de miel, luăm zeama şi punem compoziţia la călit.
Se ia carnea de pe capul mielului şi se pune în aceeaşi compoziţie.
Se lasă la fiert, se adaugă tarhon şi usturoi.
Se prepară găluştele din făină, ouă şi apă.
Spargem un ou, adaugăm făină şi se frământă.
Coca se dă prin răzătoare şi găluştele gata făcute se adaugă în compoziţia pregătită şi se lasă la fiert.