Ciorbă de perişoare, coaste şi creier de viţel
Publicat pe 22.05.2012 la 12:07 Actualizat pe 22.05.2012 la 12:10
Ingrediente:
- carne de porc
- orez
- ceapă
- morcovi
- ţelină
- rădăcină de pătrunjel
- leuştean
- pătrunjel
- roşii decojite
- creier
- ulei
- ouă
- zeamă de varză
Mod de preparare:
Coastele de viţel se opăresc, se spală, se pun la fiert în apă cu sare.
Se lasă la fiert circa 40 de minute, având grijă să se înlăture spuma.
Ceapa şi zarzavaturile se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se fierb împreună cu coastele.
Separat se pregătesc perişoarele din: carne de porc, ceapă călită, date la maşina de tocat, la care se adaugă pătrunjel tăiat mărunt, sare, ouă, orez, sare, piper şi se amestecă până la omogenizare. Din această compoziţie se modeleză perişoare în formă rotundă de mărimea unei cireşe mari. După ce coastele au fost fierte se scot din oală, se adaugă perişoarele şi se continuă fierberea.
Spre sfârşitul fierberii se adaugă creierul care a fost curăţat şi, după 10 minute roşiile care au fost tăiate cuburi.
Când ciorba este fiartă se adaugă zeama de varză, care a fost fiartă în prealabil şi leuşteanul verde tocat.