Ciorbă de peşte
Publicat pe 02.05.2012 la 18:26
Ingrediente:
Peşte: crap, plătică, somn, şalău, caras
2 ardei roşii
2 morcovi
2 cepe
1 ţelină mică
500 g tocătură pentru ciorbe
1 legătură leuştean
2-3 căţei de usturoi
2 ouă
1 litru borş
zeama din ardei iute pus la murat
Mod de preparare:
Se taie toate legumele cubuleţe şi se pun la fiert în 6 litri de apă într-o oală de tuci.
După ce au fiert legumele, se adaugă tocătura şi borşul şi se mai lasăa la fiert încă 10 minute, după care se adaugă rând pe rând peştele şi se mai lasă la fiert încă 5 minute.
Se bat ouăle cu zeama de la ardeiul iute şi se adaugă în ciorbă amestecând continuu.
La final se adaugă usturoiul şi verdeaţa tocată mărunt.