Ciorbă de sărbători - Toi sorbasa
Publicat pe 23.04.2012 la 18:05 Actualizat pe 23.04.2012 la 18:13
Ingrediente:
1 kg piept de pui
3 pulpe de pui
smântână
iaurt
ouă
lămâie
orzişor
verdeaţă
Mod de preparare:
Pulpele se pun la fiert pentru 30 de minute.
Pieptul de pui se toacă printr-o metoda tradiţională cu ajutorul a două cuţite.
Se toacă şi ceapa mărunt şi se pune la călit, adăugându-se şi pieptul mărunţit.
Pulpele se scot din supă, iar supa se adaugă peste ceapa şi pieptul de pui călit.
Se lasă să fiarbă, iar spre final se adaugă cam 100 de g de orzişor.
Se bat 2 ouă cu 2-3 linguri de smântână şi 2-3 linguri de iaurt şi zeama de la o lămâie.
Se drege ciorba, amestecând supa din oală cu compoziţia de ou, smântână, iaurt şi zeamă de lămâie.
Se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă verdeaţa tocată.