Ciorbă de ştevie
Publicat pe 02.05.2012 la 18:30
Ingrediente:
ştevie
5-6 ouă
Scariţă afumată
ceapă verde
borş
sare
morcov
ţelină
păstârnac
ardei
leuştean
lămâie
ulei
Mod de preparare:
Scăriţa afumată se pune la fiert împreună cu legumele tocate.
Ştevia se spală şi se opăreşte în apă cu zeamă de lămâie.
Se scurge şi se toacă mărunt, apoi se pune la călit în puţin ulei, după care se adaugă 4 ouă bătute bine.
Prăjeala de ştevie se toarnă peste ciorbă şi se mai lasă câteva minute la fiert.
La final se adaugă borşul şi se mai lasă să dea în cateva clocote.
La final se toacă leuşteanul, se adaugă în ciorbă şi se mai bat 2-3 gălbenuşuri de ou.
Ciorba se poate servi şi rece.