Ciorbă muntenească
Publicat pe 24.05.2012 la 16:20
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc
- 1 os afumat
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 păstârnaci
- 1 ţelină
- 1litru suc de rosii
-1litru zeamă de varză
- 200 g orez
- cimbru măcinat
- piper măcinat
- leuştean uscat
- leuştean verde
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se porţionează carnea de porc în cubuleţe, apoi se opăreşte până iese spuma din ea.
Se aruncă prima apă, se spală carnea şi apoi se pune la fiert împreună cu osul afumat.
Se toacă legumele mărunt, se călesc în puţin ulei şi apoi se adaugă în timp ce fierbe.
Când legumele sunt pe jumătate fierte se adaugă orezul.
Se lasă la fiert circa 10 minute şi se pune sucul de roşii.
Când totul este fiert se pune zeama de varză fierbinte (dar nu clocotită), apoi se mai lasă la fiert circa 5 minute şi se adaugă puţin piper măcinat, cimbrul şi leuşteanul uscat.
Se ia de pe foc şi se adaugă puţin pătrunjel şi leustean verde.
Osul afumat se poate scoate când se simte în ciorbă gustul de afumătură.