Ciulma de pui
Publicat pe 22.05.2012 la 11:43
Ingrediente:
- pui sau pulpe de pui
- ulei
- unt
- făină
- morcovi
- ţelină rădăcină
- ceapă
- sare
- smântână (sau lapte)
- usturoi
Mod de preparare:
Pulpele de pui se opăresc, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare.
Se înlătură spuma apoi se adaugă morcovii, ţelina, ceapa, întregi (după ce au fost curăţate şi spălate).
După ce carnea şi legumele s-au fiert, acestea se scot şi zeama se strecoară.
Carnea se păstrează în supă.
Separat se încălzeşte uleiul, se adaugă făina şi se stinge cu supă, se adaugă sare şi se lasă la fiert 20 de minute.
Se amestecă continuu pentru ca ciulamaua să nu se prindă de vas.
Se adaugă treptat supa caldă, smântână şi puţin usturoi.
Când ciulamaua este gata se adaugă pulpele de pui şi se continuă fierberea încă 5 minute.
La final se stropeşte cu unt pentru a nu se forma crustă.
Ciulamaua se serveşte caldă.
Este recomandat să adăugaţi şi puţin mărar verde.