Ciurba ud curconi - Supă de curcan
Publicat pe 04.04.2012 la 13:14 Actualizat pe 04.04.2012 la 13:42
Ingrediente:
1 curcan
1 kg cartofi
1 ţelină mică
2 păstârnaci
2-3 rădăcini de pătrunjel
1 ceapă
1/2 kg morcovi
Mod de preparare:
Carnea se spală şi se lasă 30 de minute în apă rece.
Se pune o oală cu apă la fiert şi se adaugă carnea.
Se curăţă legumele şi se spală. Pe ceapă se lasă ultima foiţă să iasă supa galbenă.
Tăiţei/ teşcuţe
Se frământă 1 ou şi un pumn de făină.
Se întinde o foaie şi se lasă la uscat pe sucitor cu faţa de masă deasupra.
Se taie pe lungime şi apoi pe lăţime.
Zarzavatul se pune peste carne şi se fierbe la foc mic 2 ore.
Când s-a fiert se strecoară zeama şi se pune din nou pe foc. Când clocoteşte se adaugă teşcuţele şi se mai fierbe 10 minute.
Se pune pătrunjel.