Cozonac cu nucă şi mac - Kolacs
Publicat pe 11.04.2012 la 17:36 Actualizat pe 23.04.2012 la 18:12
Ingrediente:
1 kg de făină de cozonac
4 ouă
1 kg zahăr
1 pachet de drojdie
3 pliculeţe zahăr vanilat
1 litru de lapte
ulei
300 g nucă macinată
250 g mac
coaja de la o lămâie
Mod de preparare:
Se face o maia din drojdie şi lapte călduţ care se adaugă în făină.
Se adaugă ouăle, zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie.
Se frământă un aluat potrivit, adăugându-se şi uleiul.
După ce aluatul este gata se lasă la dospit 45 de minute - 1 oră.
Aluatul dospit se împarte în două şi se întinde în formă dreptunghiulară.
Peste cocă se presară din belşug nuca amestecată cu zahăr.
Peste al doilea aluat se adaugă macul.
Se rulează şi se pune încă jumătate de oră la dospit, după care se bagă la cuptor.