Cuib de viespe - Darázs fészek
Publicat pe 11.04.2012 la 17:37 Actualizat pe 23.04.2012 la 18:11
Ingrediente:
500 g făină
2 ouă
150 g smântână mai grasă
1 kg zahăr
ulei
1 pachet de unt
drojdie
lapte
300 g nucă
2 pachete zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se face un aluat din făină, ouă şi puţin ulei peste care se pune maiaua făcută din drojdie cu lapte călduţ.
Se lasă la dospit 30-45 de minute, după care se întinde o foaie.
Se freacă untul cu zahărul şi se unge aluatul.
Se freacă nuca cu zahărul şi se pun peste unt, după care se formează o ruladă din aluat.
Rulada se taie în bucăţi de 4-5 cm, se rostogolesc în ulei, se aşează în tava unsă în prealabil cu ulei.
Peste bucăţile de ruladă se presară zahăr şi se stropesc cu lapte şi zahăr vanilat.
Apoi se introduc în cuptor timp de 45 de minute.