Cum arată pauza de masă pentru angajații din alte țări

Publicat pe 30.01.2019 la 15:51 Actualizat pe 30.01.2019 la 16:40

Orice firmă poate acorda tichete de masa, fie că are un singur angajat sau câteva sute, noua legislatie tichete de masa stabilind valoarea maximă a unui tichet la 15,18 lei.

Te-ai întrebat vreodată cum își petrec pauza de prânz angajații din alte țări? Poate părea un lucru mărunt, dar este, de fapt, un indiciu despre cultura muncii, dar și despre obiceiurile culinare din fiecare țară.

În România, de pildă, puțini își mai iau mâncare la pachet și preferă să-și comande prânzul la birou sau să iasă cu colegii în oraș sau mai degrabă în interiorul complexului de birouri unde lucrează.

Mulți angajați folosesc tichetele de masă, acceptate de diverse servicii de livrare mâncare, ca să nu mai vorbim de supermarketuri și magazine alimentare, de unde își pot procura toate cele necesare pentru un meniu ieftin și sănătos. Orice firmă poate acorda tichete de masa, fie că are un singur angajat sau câteva sute, noua legislatie tichete de masa stabilind valoarea maximă a unui tichet la 15,18 lei.

Ce obiceiuri au angajații din alte țări când vine vorba despre pauza de prânz?

Statele Unite

Peste Ocean, mulți își iau prânzul la pachet, asta și pentru că pauza de masă nu durează mai mult de 15-30 de minute. Când își fac timp să mănânce în afara biroului, americanii aleg salatele, friptura sau burgerii.

Franța

În Franța, pauza de prânz la birou poate dura 45 de minute sau chiar mai mult. Francezii ies adesea la restaurant împreună cu colegii, iar vineri, când au un program mai relaxat, își pot comanda și bere sau un pahar de vin.

Spania

În Spania, pauza de masă se poate lungi până la 2 ore, lucru valabil și în Grecia. Nu toți angajații își permit însă o asemenea pauză - în multe companii, se revine la birou după o oră.

Germania

Germanii iau în serios pauza de masă (Mittagspause). De cele mai multe ori, ies împreună cu colegii la restaurant, unde aleg să mănânce consistent (șnițel, cartofi, prăjiți, salată de cartofi).

India

În orașe ca Mumbai, pauza de masă durează aproximativ 30 de minute, așa că mulți angajați aleg să își aducă o gustare de acasă sau să își comande prânzul prin intermediul unui serviciu de livrare unic - pachetele cu mâncare caldă (dabbawala), le sunt aduse pe bicicletă de la restaurant sau chiar de acasă.

Brazilia

Aici, ca și la noi, sunt folosite adesea tichetele de masă, fie pentru o ieșire la restaurant, fie pentru a face cumpărături în magazinele alimentare. În orașele mari, ca São Paulo, ziua de lucru este lungă, așa că pauza de masă durează de obicei o oră.

Japonia

Japonezii ies singuri la masă. Pauza de prânz înseamnă adesea o supă ramen (specialitate japoneză cu pui, legume, condimente și tăiței ramen), pe care o servesc restaurantele (ramen shops) la orice colț de stradă.

Sursa foto: Shutterstock.com

În articolul

Cum arată pauza de masă pentru angajații din alte țări

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x