Despre show
Publicat pe 29.09.2011 la 17:49 Actualizat pe 16.03.2012 la 15:53
Concursul culinar Să gătim româneşte a ajuns la cea de-a doua ediţie.
Ingredientele de bază sunt: vedete autohtone, peisaje fabuloase, familii autentice şi reţete savuroase.
Vedetele care vor participa în această ediţie merg la câte o familie cu care fac echipa, de la care învaţă să gătească şi pe care le vor însoţi până în finală.
În acest sezon vor participa localităţi unde sunt reprezentate comunităţi de greci, bulgari, unguri, ucraineni, slovaci şi tătari.
Etapa I
Aceasta este etapa locală care va avea o durată de 6 săptămâni.
În fiecare săptămână concursul se desfăşoara în altă localitate. Din fiecare localitate concurează trei din cele mai harnice familii, fiecare echipă fiind formată din 3 membri.
Vedeta este cazată în casa familiei pentru care concurează, va ajuta familia la treburile gospodăriei şi la pregătirea meniului pentru concurs.
Fiecare familie prezintă în faţa juriului un meniu format din două feluri principale şi un desert.
Juriul, format din localnici, va lăsa să meargă în următoarea etapă pentru a le reprezenta localitatea, echipa care a gătit cel mai bine.
Etapa a II-a
Este etapa regională care dureză 2 săptămâni.
Din cele 6 familii care au trecut de prima etapă, rămân 4. Acestea vor veni la Bucureşti să gătească mâncare specifică şi să o vândă într-un târg de produse tradiţionale. Primele două familii care vor strânge cei mai mulţi bani din vânzarea produselor, vor merge mai departe.
Etapa a III-a
Durata acestei etape este de o săptămână şi jumătate.
Dintre cele 4 familii care trec de etapa a doua, rămân 2 familii care merg în finală. Ele vor găti de această dată în fata unui juriu format din cei cinci specialisti tre feluride mâncare propuse de aceştia.
Etapa a IV-a
Este etapa finală care va dura două zile.
Cele două familii participante în aaceastă etapă vor găti mâncare specifică naţionalităţilor din care fac parte.
Familia care va strânge cele mai multe voturi va câştiga trofeul emisiunii Să gătim româneşte.