Dorințele de Revelion sunt sortite... eșecului! Iată ce explicații au găsit oamenii de știință

Publicat pe 28.12.2017 la 10:12 Actualizat pe 28.12.2017 la 16:39

Foarte putini sunt cei care reusesc sa isi indeplineasca toate dorintele puse in noaptea de Anul Nou.

În noaptea de Anul Nou ne punem tot felul de dorințe, în speranța că ele se vor și îndeplini. Cel puțin așa este o vorbă din popor: propune-ți diverse în prima zi din an și dorințele ți se vor îndeplini.

Nu puțini sunt cei care cred în acest lucru. Însă, din marea de oameni care își pun dorințe la cumpăna dintre ani foarte puțini sunt aceia care și le văd împlinite. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Scranton din Statele Unite şi compilat de Statistic Brain, doar 8% dintre persoanele care îşi stabilesc rezoluţii de Anul Nou reuşesc să le ducă la îndeplinire.

În general, oamenii profită de Revelion pentru a stabili rezoluţii de Anul Nou astfel încât să se simtă întrucâtva şi mai motivaţi să le respecte. Însă, încă din start, o astfel de hotărâre conţine un element de eşec, după cum spune Timothy Pychyl, profesor asociat de psihologie la Universitatea Carleton din Ottawa, Canada, potrivit BBC.

Unul dintre motivele eşecului este faptul că sunt formulate, de multe ori, ţeluri nerealiste sub falsa presupunere că în noul an poţi fi o cu totul altă persoană, după cum arată şi Rachel Weinstein, psihoterapeut şi director în cadrul centrului Adulting School din Oregon, Statele Unite. Problema este exacerbată de spiritul de competiţie în ceea ce priveşte rezoluţiile de Anul Nou care au devenit un fenomen cultural. În realitate, schimbările se petrec în paşi mici, în timp, explică Weinstein.

După câteva încercări nereuşite de a-şi respecta ţelurile, mulţi oameni rămân cu un sentiment de eşec şi de vină care le îngreunează şi mai mult procesul de schimbare. Intenţiile de sărbători sunt superficiale... trecem de la o atitudine heirupistă la asta e prea greu, subliniază şi Joseph Luciani, psiholog din Cresskill, New Jersey, Statele Unite, potrivit BBC. În final, există riscul descurajării în vederea formulării unor noi ţeluri pe parcursul anului.

Specialiştii susţin că persoanele care se simt hotărâte cu privire la anumite ţeluri pe care doresc să le atingă în noul an este bine să înceapă cât de curând posibil, să nu aştepte data de 1 ianuarie. Întârzierea poate fi o formă de procrastinare dictată la nivel cultural, adică ne face plăcere să împărtăşim altora rezoluţiile, însă în realitate le găsim prea greu de atins", subliniază Panych.

Conform Statistic Brain, pe primele trei poziţii într-un top al celor mai des formulate rezoluţii de Anul Nou în Statele Unite în 2015 au fost: pierderea kilogramelor în plus, o organizare mai eficientă şi economisirea banilor. În clasament urmează bucuria de a trăi, o formă fizică mai bună, învăţarea unui lucru interesant, renunţarea la fumat, ajutarea altora pentru a-şi duce la îndeplinire visele, găsirea unui partener de viaţă şi mai mult timp petrecut cu familia.

Sursa: Agerpres

În articolul

Dorințele de Revelion sunt sortite... eșecului! Iată ce explicații au găsit oamenii de știință

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x