Dr Oz/ Dependenta de sex l-a facut sa isi insele sotia cu 50 de femei!

Publicat pe 21.10.2010 la 22:28 Actualizat pe 21.10.2010 la 22:53

Viata dependentilor de sex

Dependenta de sex a fost dintotdeauna o problema controversata si nu de multe ori cei care au cazut prada ei nu au fost luati in serios, nefiind considerata o boala propriu-zisa. Astazi Dr Oz va patrunde in vietile ascunse ale dependentilor de sex iar unul dintre ei va veni in platou pentru a face lumina asupra acestui subiect. Urmeaza dezvaluiri impresionante.

Tiger Woods, David Duchovny, faimosi dependenti de sex, apar in fiecare zi in reviste si ziare ca personaje principale in cele mai scandaloase aventuri. Dar nu doar vedetele trec prin asta. In SUA, 1 din 20 de americani sufera de aceasta boala, simtind constant nevoia de a-si satisface poftele sexuale.
Copiii traumatizati, mai predispusi la dependenta sexuala
Dependenta de sex se aseamana cu dependenta de droguri. Eliberarea sexuala activeaza centrul placerii din creier ; imediat, serotonina, dopamina si alte substante invadeaza corpul, dand acea senzatie de euforie si amortind organismul. Aceste senzatii sunt atat de placute, incat in curand nu iti mai poti imagina viata fara ele. Pentru dependenti, sexul devine o obsesie si nu se mai pot gandi la altceva decat la planuirea urmatoarei partide.
Dr Drew Pinsky, specialist in dependenta sexuala, spune ca doar atunci cand sexul duce o persoana la comportamente iresponsabile, atunci cand pierde controlul, se afla in negare, nu mai tine cont de consecinte si familia, slujba, prietenii trec pe planul doi, putem vorbi de dependenta in adevaratul sens al cuvantului.
Cea mai probabila cauza a dependentei de sex este o trauma din copilarie. Aici se incadreaza lipsa de limite – linia dintre rolul parinte-copil este atat de stearsa intr-o familie dezorganizata, incat copiii pierd contactul cu realitatea.
Wayne a avut 50 de aventuri de-a lungul casatoriei
Wayne, 57 de ani, este un dependent de sex in recuperare. La el, totul a pornit din copilarie. Wayne a crescut intr-o familie destramata unde nu si-a putut gasi niciodata locul. Refugiul sau au devenit in curand revistele pornografice iar hrana sa, fanteziile sexuale. Lucrurile au luat repede o intorsatura urata. Wayne a inceput sa caute disperat aventuri si chiar sa plateasca pentru prostitutie. Timp de 21 de ani si-a mintit sotia si a inselat-o cu 50 de femei!
Cathy a aflat in decursul unui an de toate aventurile sotului ei. La inceput, a ramas impietrita de durere, dar cand a realizat ca nu erau niste simple coarne, ci o problema mult mai grava, aceasta a apelat la internet pentru a afla mai multe. In prezent, ea e cea pe care se poate baza Wayne. Cathy a dat dovada de forta si siguranta de sine cand i-a spus sotului ei sa mearga la terapie. Isi iubeste barbatul si nu ii este rusine de ceea ce este el, ci s-ar fi blamat daca inchidea ochii si il lasa sa se descurce singur. Cathy spune ca ar fi putut sa plece oricand, "dar este atat de usor sa renunti ! Iti trebuie forta sa ramai intr-o relatie si sa lupti pentru familia ta".
Terapia recomandata pentru dependentii sexuali include testele la poligraf
Wayne spune ca s-a hotarat sa faca terapie abia atunci cand, de Ziua Recunostintei, care coincidea cu aniversarea lor de 18 ani, o femeie cu care el avusese o relatie de 9 ani l-a sunat si Cathy a raspuns. Ce presupune o astfel de terapie? Dr Pinsky spune ca, in esenta, se urmeaza aceleasi proceduri ca in cazul dependentei de alcool sau droguri. Au loc intalniri cu familia, sedinte in care bolnavul se destainuie, sesiuni in care este promovat dialogul deschis. Detectorul de minciuni este o unealta puternica in terapie.
Wayne spune ca i-a ramas credincios sotiei de cand a inceput terapia, adica de acum trei ani.
Traiesti cu un dependent de sex? Afla acum!
Daca iti este teama ca traiesti cu un dependent de sex sau doar vrei sa recunosti unul cand il vezi, Dr Drew Pinsky vorbeste despre cele 5 semne care il dau de gol.
1. Isi exprima cu greutate sentimentele sau deloc. Dependentului sexual ii va fi imposibil sa lege o relatie adevarata cu cineva, sa isi arate partea vulnerabila si sa comunice.
2. Schimbari ale libidoului. Fie va da dovada de foarte multa energie in pat pentru a compensa lipsa fidelitatii in cuplu, fie se va retrage si va evita intimitatea, pentru ca ii este rusine de faptul ca isi satisface nevoile primare in alta parte.
3. Petrece prea mult timp pe Internet. Multi dependenti de sex isi hranesc obsesia online, verificand site-uri de gen, creandu-si contacte. Poti verifica pe ce site-uri a intrat partenerul tau si ce anume a cautat umbland in meniul paginii de browser, la istoric.
4. Se poarta diferit inainte si dupa sex. Daca a avut loc o ruptura emotionala, acest lucru se va vedea si in momentele de intimitate, cand partenerul se va simti stingher si va da senzatia ca nu vrea sa fie in acea situatie.
5. Nu este capabil sa socializeze. Daca se izoleaza foarte mult de cei din jur, nu mai poate inchega relatii sociale sau prefera grupuri de oameni stranii, care nu fac parte din anturajul sau comun, atunci ai de-a face cu un dependent de sex.
Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.
În articolul

Dr Oz/ Dependenta de sex l-a facut sa isi insele sotia cu 50 de femei!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 aprilie 2024. Fecioarele au nevoie de timp de gândire pentru a lua decizii bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Silviu a trecut la limită probele de recrutare şi a ajuns militar. Ce salariu va primi la început
a1.ro
Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Gheorghe. Spune-o neapărat dacă treci prin momente dificile
HelloTaste.ro
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Catine
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
useit.ro
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
as.ro
Soţia lui Constantin Budescu a întors toate privirile în „raiul milionarilor”. Cât de frumoasă este Mădălina Budescu
MediCOOL
Cum îți dai seama că ai pietre la fiere: simptome și tratament
Spynews
Doliu în lumea milionarilor din România! Un afacerist celebru, inclus în topul Forbes, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani / FOTO
DeParinti
Nașterea în apă: tot ce trebuie să știi despre această metodă
MediCOOL
Ceaiuri care pot arde grăsimea abdominală. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
HelloTaste
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
x