Dr Oz dovedeste ca intuitia nu tine de supranatural

Publicat pe 19.10.2010 la 21:56 Actualizat pe 19.10.2010 la 22:49

Intuitia - stiinta sau paranormal?

Ai avut o presimtire ca lucrurile sunt pe punctul de a se schimba, un sentiment ciudat in stomac ca ceva nu este in regula. Nu i-ai gasit explicatie. Dar acum, tot mai multi medici sunt dispusi sa lase tot ce stiau in urma si sa intre pe taramul paranormalului. Eforturile lor unite au un singur scop: acela de a vedea cum poti folosi intuitia in beneficiul tau, al omului de zi cu zi. Dr Oz face parte din ei.

Activarea celui de-al saselea simt
Totul porneste de la creier. Fiecare imagine perceputa de organul vizual, senzatie si emotie traita vreodata, este inregistrata de creier si organizata. Atunci cand te intalnesti cu o situatie similara uneia din trecut, creierul scoate la iveala "fisierul" potrivit si te obliga sa actionezi in functie de tiparul recunoscut, anticipand chiar finalul. Aceasta clipa determina activarea celui de-al saselea simt.
Intuitia - arma ascunsa a medicilor?
Scriitoarea Char Margolis, autoarea cartii "Discover Your Inner Wisdom", crede ca ceea ce la animale se recunoaste drept instinct, la oameni este intuitie. Asemenea instinctului, intuitia are caracter decizional: "Noi traim pentru a invata din experientele noastre lectii importante, iar intuitia, impreuna cu logica si realismul ne ajuta sa luam deciziile cele mai bune si sa prevenim problemele".
Intuitia nu este atat de abstracta precum credem, ci a inceput sa aiba un rol tot mai important in medicina. Dr Judith Orloff se intituleaza medic intuitiv, pentru ca ea a reusit sa combine practicile medicinei traditionale cu premonitia. Ea nu ia in considerare doar simptomele si istoricul medical al unui pacient ci si impresia vizuala si energetice pe care i-o face.
Intuitia nu intra in contradictie cu ratiunea
Dr Orloff considera ca orice medic este dator sa asculte de propria intuitie. Parerea ei este ca oamenii de stiinta nu au de ce sa fie sceptici in aceasta privinta pentru ca intuitia nu intra de fapt in conflict cu ratiunea, proslavita de lumea medicala. "Medicii de la UCLA de exemplu, au impresia ca trebuie sa gandesti foarte rational, pentru a da un diagnostic corect, dar ei nu realizeaza ca intuitia ajuta la realizarea acesteia".
Doua vieti salvate ascultand de "vocea interioara"
Shannon, mama a patru copii, a fost trezita dupa miezul noptii de un sentiment oribil de anxietate pe care nu si-l putea explica. Ceva mai presus decat ea a indemnat-o sa verifice starea mezinului. Un moment de ezitare si bebelusul ar fi fost mort acum; cand Shannon a ajuns in camera, a realizat ca salteaua cazuse din pat si prins sub ea, de-abia respirand, se afla bebelusul.
Susan si-a salvat propria viata crezand pana la capat in ceea ce ii spunea intuitia. De ani buni simtea ca ceva e in neregula cu ea. Nu a stiut despre ce era vorba pana acum cativa ani, cand a inceput sa banuiasca ca poate fi cancer. Desi sotul ei a refuzat sa creada aceasta idee absurda, in 2008, Susan a mers pana la capat si si-a facut o mamografie, pentru ca nu putea sa mai ignore acel sentiment. S-a dovedit ca avea cancer de 5-7 ani.
Un politist nu tine cont de ordinele primite si salveaza viata unei victime a uraganului Katrina
La 15 zile dupa uraganul Katrina, o echipa de politisti verificau casele distruse de inundatii. Un coleg al ofiterului Fell i-a spus acestuia ca in casa in care se afla, ceva nu parea in regula. Cand Fell a intrat i s-a parut ca vede doua picioare, dupa canapeaua din sufragerie. Ignorand ordinele primite de la superiori, urmandu-si intuitia, acesta le-a spus oamenilor din subordinea sa sa patrunda in casa cu forta si intr-adevar, au descoperit un barbat in varsta, zdrobit de mobila care cazuse pe el. La prima vedere, nu se mai putea face nimic pentru el, insa clipe mai tarziu, cand l-au scos afara, barbatul a luat o gura de aer si a revenit de pe lumea cealalta.
Antreneaza-te urmand cei 4 C
Char Margolis spune ca iti poti dezvolta puterea intuitiei daca tii cont de cei 4 C: curajul (courage), increderea in sine (confidence), angajamentul (commitment) si reusita (conquer). Curajul te ajuta sa realizezi ca ai acest dar, increderea in sine te face sa il iei in serios, angajamentul te obliga sa raspunzi pe masura fiecarui sentiment de acest gen iar reusita incununeaza curajul tau de a te increde in ceea ce simti.
Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.

În articolul

Dr Oz dovedeste ca intuitia nu tine de supranatural

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românii ar putea beneficia de un nou tip de concendiu medical plătit. Se vor putea acorda maxim 45 de zile într-un an
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x