Dr Oz iti arata cum sa tii o dieta cand muncesti 10 ore pe zi

Publicat pe 13.10.2010 la 17:16 Actualizat pe 13.10.2010 la 22:08

Asistenta supraponderala la o clinica pentru obezi

Scuza perfecta pentru care nu puteti tine un regim este serviciul. 10 ore pe zi tintuiti pe scaun, la birou, nu va permit sa iesiti in oras pentru a manca la un restaurant iar daca e sa comandati, recurgeti tot la fast-food si snackuri rapide. Sunteti dependenti de munca incat nu mai aveti timp de sanatatea voastra.

Junk-food, singura solutie viabila de mancare la munca pentru Jennifer

Acesta este si cazul lui Jennifer, asistenta la o clinica de ingrijire a persoanelor supraponderale, cu diferenta ca stresul de la munca o face sa manance incontinuu. Dr Oz are de gand sa o opreasca la timp sugerandu-i o dieta de la ora 9 dimineata la 19 seara, pentru a slabi eficient fara sa isi dea peste cap programul de munca.

Jennifer are 127 de kilograme, dar in comparatie cu pacientii de la clinica care cantaresc si 360 kg, se considera slaba chiar sexy. Realitatea din jur are efect contrar asteptarilor lui Dr Oz: persoanele obeze de acolo nu o pun pe ganduri ci mai degraba, o ajuta sa isi cladeasca o imagine de sine buna. Acum insa este timpul adevarului : incadrata in cazurile de obezitate morbida, Jennifer are de 17 ore mai multe sanse de a face diabet decat Dr Oz. Este timpul unei interventii in regimul ei alimentar.

Plan de slabit de la 9 la 19.00
Dr Oz a conceput un regim de slabit care sa poata fi adoptat de persoanele ce dedica aproximativ 10 ore din zi serviciului, deci isi petrec in esenta intreaga zi la birou.
MIC DEJUN
Varianta veche: suc carbogazos si un sandvis cu unt si branza - va aduc doar calorii goale, fara valoare nutritiva
Varianta noua : cereale integrale cu lapte, o banana, un mar sau o portocala - sunt bune pentru ca va satura si nu trebuie sa mai mancati din jumatate in jumatate de ora
GUSTAREA DE LA ORA 11.00
Varianta veche: gogosi, prajituri, biscuiti/ chipsuri, saratele
Varianta noua: iaurt, alune, fructe - zmeura, pere (le puteti lua cu voi de acasa) - beneficiu: avand mai multe variante, veti putea manca din ele atunci cand vi se face foame fara a va plictisi de ele
PRANZ
Pregatiti de acasa pranzul, cel mai bine din weekend; asa nu mai aveti scuza ca in timpul saptamanii, avand serviciu, nu gasiti timp. Pe asta este bazata dieta de la 9 -19.00 : planificare. Poti folosi gustarile ca pranz, pana pe la ora 15.00 dar cel mai bine este sa va luati de acasa o salata sau ceva usor de transportat pana la birou.
* CUMPARATI UN PEDOMETRU
O solutie simpla de a face miscare chiar si cand sunteti la munca este plimbarea - de la un capat al salii la altul, de la un etaj la altul pe scari, la colegi sau la sef. Pentru a eficientiza aceasta forma de sport si pentru a va motiva, cumparati un pedometru, un dispozitiv mic care se poate atasa la haina si care masoara numarul de pasi parcursi. La sfarsitul unei zile, calculati numarul de pasi facuti si monitorizati-va progresul. Cu cat veti merge mai mult, cu atat va veti simti mai increzatori.
SFAT: uitati de orgoliu sau timiditate si apelati la colegi pentru sustinere si incurajari. Nu ascundeti faptul ca tineti o dieta, ci rugati-i sa fie cu ochii pe voi si sa va aminteasca de promisiunea facuta. Cand sunteti mai multi, lucrurile par mai usoare.
Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.
În articolul

Dr Oz iti arata cum sa tii o dieta cand muncesti 10 ore pe zi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x