Dr Oz, noul vanator de mituri, testeaza trei povesti urbane

Publicat pe 03.12.2010 la 14:58 Actualizat pe 03.12.2010 la 15:06

Mituri electrizante : adevarat sau fals

De cand te stii ai fost inconjurata de ele – miturile urbane. Unele au circulat atat de mult, incat au devenit fapte a caror veridicitate aproape ca nu mai este pusa la indoiala. Aproape. Pentru ca Dr Oz si prietenul sau, Bill Nye nu se lasa convinsi asa usor, vor testa trei mituri cunoscute.

De cand cuptorul cu microunde a intrat in bucatariile noastre, ni s-a spus ca este periculos sa stam in fata lui in timp ce ne incalzim mancarea. Pentru binele nostru, trebuie sa aflam o data pentru totdeauna care este adevarul. Bill Nye, “the Science Guy”, il va ajuta pe Dr OZ cu aceste experimente, dar si oameni din public.

Atentie! Nu trebuie sa incerci aceste lucruri acasa, fara asistenta unui specialist. Altfel, iti pui viata in pericol.

1. Pentru a descoperi adevarul despre efectul microundelor asupra ta, iti trebuie cateva folii de aluminiu. Bill Nye a luat cateva dintre ele, le-a facut ghemotoc si le-a pus in cuptorul aprins. Apoi atat el cat si dr OZ au luat alte doua, pe care le-au tinut in mana; daca mitul ar fi fost adevarat, atunci cele doua folii ar fi reactionat ca doua antene, conducand caldura spre doctori. Bill Nye a demonstrate ca acest lucru nu poate avea loc, datorita geamului de protectie care nu permite razelor sa treaca. Dimpotriva, ele sunt neutralizate imediat si conduse spre interior.

2. In timpul unei arii de opera, soprana atinge frecvent note inalte dar abia cand ajunge la climaxul compozitiei, realizam cat de puternica poate fi vocea umana. Suficient cat sa sparga un pahar de sticla?Dr Oz si Bill Nye sunt pregatiti sa afle cu un test de “sunet” in direct. Numai ca, in locul unei masinarii, ei l-au adus pe Jamie Bandera, cantaret de rock si antrenor vocal. Acesta este pregatit sa isi puna la incercare vocea impotriva unui pahar de sticla, in fata publicului si telespectatorilor. Bill Nye explica fenomenul: “Mi-am umezit degetul si il trec deasupra buzei paharului. Practic, degetul se lipeste si aluneca, si atunci transmite o vibratie paharului cu frecventa naturala. Daca Jamie poate atinge frecventa naturala a paharului si apoi frecventa critica, cu siguranta paharul se va sparge”. Ceea ce s-a si intamplat clipe mai tarziu, spre uimirea celor din platou. Mit confirmat!

3. Electricitatea poate fi periculoasa de la sinele de tren sau tramvai pana la prizele electrice din casa. Nu e greu de crezut ca am ajuns sa ne ferim de orice tip de electricitate de mare intensitate. Insa ar trebui sa stam la adapost sau este doar o exagerare? Pentru ca experimentul sa fie concludent pentru oameni, Maggie, una dintre persoanele aflate in public s-a oferit sa jaocee rolul de cobai. Bill Nye prezinta un aparat prin care trec 500000 de volti! Maggie, izolata pe un scaun de plastic, va lua contact cu aparatul in timp ce cateva farfurii de aluminiu vor conduce electricitatea spre parul ei. Rezultatul este intrucatva previzibil: farfuriile zboara cat colo iar parul ei se electrizeaza. In afara de asta, femeia este in siguranta. Mit destramat!

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV

În articolul

Dr Oz, noul vanator de mituri, testeaza trei povesti urbane

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ciprian a refuzat să plătească 24.000 de euro meşterilor şi îşi renovează singur garsoniera din Cluj. Cât îl costă acum
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x